Bugetul SRI pe 2016 a fost avizat, fără amendamente

Comisia comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI a avizat bugetul pe 2016, fără amendamente, cu o creştere de peste 19%, datorată unei modificări legislative, banii urmând să fie alocaţi pensiilor militare.

381 afișări
Imaginea articolului Bugetul SRI pe 2016 a fost avizat, fără amendamente

Bugetul SRI pe 2016 a fost avizat, fără amendamente (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Bugetul pe anul 2016 al SRI a primit, vineri, aviz favorabil de la comisia parlamentară pentru controlul SRI.

Preşedintele comisiei, Georgian Pop, a declarat că bugetul propriu-zis al Serviciilor nu a înregistrat o creştere reală şi că majorarea de peste 19% se datorează unei modificări legislative care are în vedere trecerea pensiilor militare din bugetul asigurărilor sociale în bugetul SRI. Deputatul PSD a precizat că fără această creştere, bugetul pe anul 2016 ar fi fost mai mic faţă de cel din 2015.

Pentru 2016, SRI are un buget alocat de 1,85 miliarde de lei, în creştere cu 19,37% faţă de 2015, când bugetul a fost de 1,55 miliarde de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici