- Home
- Social
- SIBIU, (05.05.2014, 14:20)
- Pacala Dana , Diana Stancovici
Campanie Mediafax "Viaţa după grătar": Zeci de tone de gunoi, lăsate în urmă de cei care au ieşit la iarbă verde de 1 Mai, în judeţul Sibiu
Primăriile şi societăţile de salubritate au strâns zeci de tone de gunoi din locurile în care sibienii au ieşit la iarbă verde de 1 Mai, în unele zone containerele fiind golite şi de două ori, deşi numărul celor care au făcut grătare a fost mult mai mic decât în alţi ani, din cauza ploii.
Urmărește
173 afișări
Campanie Mediafax "Viaţa după grătar": Zeci de tone de gunoi, lăsate în urmă de cei care au ieşit la iarbă verde de 1 Mai, în judeţul Sibiu (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)
În judeţul Sibiu există câteva zone, în apropiere de municipiul-reşedinţă, preferate de localnici şi turişti pentru a ieşi la iarbă verde, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Aceste zone sunt gestionate de diferite primării din judeţ, care au instalat containere pentru ca petrecăreţii să nu lase gunoiul pe pajişti.
Zona cunoscută sub numele de Curmătura Ştezii, cea mai apropiată de municipiul Sibiu, aparţine de Primăria Răşinari, iar reprezentanţii instituţiei au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că, după zilele de 1 şi 2 mai, cele două containere instalate în zonă au fost pline, iar în cursul zilei de luni urmează să fie golite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertizări meteo de ceaţă în sud-estul României şi de vânt puternic în nord-vest
-
Rusia a început războiul cu o blocadă a porturilor ucrainene la Marea Neagră, dar acum situaţia s-a inversat
-
Spaţiul Schengen s-ar putea extinde din nou. Ce ţară europeană ar putea adera până la sfârşitul anului 2025
"Avem două containere de câte două tone. Acestea au fost pline şi vor fi golite astăzi (luni - n.r.). În zonă au mai rămas gunoaie şi pe pajişti, iar acestea vor fi adunate cu ajutorul celor care beneficiază de venitul minim garantat", au declarat reprezentanţii Primăriei Răşinari.
Potrivit acestora, în zonă, de 1 şi 2 mai, "nu au fost mai mult de o sută de persoane, mult mai puţine decât în alţi ani, din cauza vremii nefavorabile".
O altă zonă preferată pentru ieşirile la iarbă verde este cunoscută sub numele de Valea Argintului şi aparţine de Primăria Cisnădie, care gestionează şi zona dintre Cisnădie şi Cisnădioara, unde sibienii obişnuiesc, de asemenea, să meargă la grătar.
"Angajaţii serviciului Poliţie Locală au făcut controale în baza Legii 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic între Cisnădie şi Cisnădioara şi nu au fost depistate depuneri de gunoaie şi nu s-au aplicat sancţiuni", a declarat Magda Odagiu, reprezentant al Primăriei Cisnădie.
Potrivit acesteia, din zona respectivă s-au ridicat circa două tone de gunoaie în urma minivacanţei de 1 Mai.
Zona Tocile, de asemenea renumită pentru petrecerea timpului la aer curat, aparţine de Primăria Sadu. Primarul Valentin Ivan a spus că în acest an numărul petrecăreţilor de 1 Mai a fost mult mai mic decât în alţi ani.
"Nu prea am avut gunoi ca în alţi ani pentru că au fost prea puţin petrecăreţi. La noi a plouat şi în 1 şi în 2, puţine au fost orele de ieşit la iarbă verde", a declarat Valentin Ivan.
Potrivit acestuia, Primăria Sadu are montate în zona Tocile şase containere, cu o capacitate de şapte tone. După minivacanţă acestea au fost totuşi pline şi urmează a fi golite.
Valentin Ivan a spus că pe pajişti nu a rămas gunoi în urma petrecăreţilor, Primăria nefiind nevoită să intervină pentru curăţenie.
"Am avut şi noi campanii de informare şi conştientizare. Nu avem probleme cu gunoiul în zona respectivă. Oamenii care vin au înţeles că trebuie să păstreze curăţenia, mai ales că există containerele unde pot arunca gunoaiele", a declarat Valentin Ivan.
Mai departe de municipiul Sibiu, către Munţii Făgăraş, este zona cunoscută sub numele de Valea Avrigului, care aparţine de Primăria Avrig. Zeci de turişti au petrecut de 1 Mai şi aici.
"Avem montate patru containere în zonă. Au fost oameni la grătar pe Valea Avrigului, dar nu ca în alţi ani, pentru că a plouat. Oamenii nu au fost destul de corecţi şi au lăsat gunoaie şi pe afară. Containerele au fost pline, ba chiar au fost maşinile de două ori să le golească", au declarat reprezentanţii Serviciului Gospodărie Orăşenească Avrig.
Potrivit acestora, în total, capacitatea celor patru containere de pe Valea Avrigului depăşeşte 5,5 tone.
Agenţia Mediafax a lansat, cu ocazia zilei de 1 mai, odată cu începerea sezonului de ieşiri la iarbă verde, o campanie numită "Viaţa după grătar", prin materiale de presă şi pe pagina sa de Facebook, despre şi pentru păstarea curăţeniei în zonele de picnic, amenajate sau nu de către autorităţi.
Citeşte şi:
Campanie Mediafax "Viaţa după grătar": Arad - Acţiune cu voluntari pentru strângerea gunoaielor rămase în pădure după minivacanţa de 1 Mai
Citeşte şi:
Campanie Mediafax "Viaţa după grătar": Românii care merg în excursii cheltuiesc de zece ori mai mult pe picnicuri decât la restaurante
Citeşte şi:
Campanie Mediafax "Viaţa după grătar": Amenzi de doar 1.200 de lei, anul trecut, pentru nerespectarea Legii picnicului
Citeşte şi:
Campanie Mediafax "Viaţa după grătar": Picnic românesc - locuri amenajate, dar şi tradiţionale, cu gunoaie şi grătare furate
Citeşte şi:
Campanie Mediafax "Viaţa după grătar": Zonele de picnic, controlate în perioada minivacanţei de 1 Mai
Citeşte şi:
Campanie Mediafax "Viaţa după grătar": Amenzi între 100 şi 5.000 de lei pentru cei care nu protejează natura când merg la picnic
Citește pe alephnews.ro: Zuckerberg și Musk sunt nemulțumiți de legislațiile UE privind social media. De ce speră Meta și X că Trump le va aduce mai mulți bani
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Campanie Mediafax "Viaţa după grătar": Arad - Acţiune cu voluntari pentru strângerea gunoaielor rămase în pădure după minivacanţa de 1 Mai
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Biden critică decizia lui Zuckerberg de a renunța la fact-checking: „Mișcarea Meta este foarte rușinoasă”. Ce spune compania
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe