Canalul Marea Neagră-Marea Nordului, alternativă pentru autostrăzile Europei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că l-a bucurat deschiderea manifestată de cancelarii Austriei şi Germaniei, cu care a discutat la cel mai recent Consiliu European, pentru "visul de a lega Marea Neagră de Marea Nordului" prin canalul Dunăre-Rin.

1294 afișări
Imaginea articolului Canalul Marea Neagră-Marea Nordului, alternativă pentru autostrăzile Europei

Canalul Marea Neagră-Marea Nordului, alternativă pentru autostrăzile Europei

Şeful statului s-a întâlnit, la bordul unui vapor care a făcut o croazieră pe Dunăre, în zona Orşova, cu reprezentanţi ai unor firme austriece, cu care a discutat despre potenţialul de investiţii în sectorul românesc al Dunării.

El a spus că este unul dintre politicienii care promovează ideea că Dunărea şi Rinul trebuie să devină o coloană de transport european prietenos cu mediul.

"Dunărea devine un test pentru politicienii europeni, în ce măsură facem ceea ce spunem când ne referim la mediu. În baza unor decizii la nivelul Consiliului European şi al Comisiei Europene, Dunărea poate fi o soluţie de transport ecologic care ar degreva foarte mult autostrăzile Europei. România, Bulgaria, Serbia, Austria, Germania au în mână soluţia de a transforma transportul într-o variantă de transport mult mai prietenoasă cu mediul", a spus Băsescu.

El a adăugat că, în 1992, a fost prezent la deschiderea canalului Rin-Main-Dunăre. Băsescu a menţionat chiar că a fost prezent la bordul navei care a făcut prima călătorie pe acest canal. "Mi s-a părut că, după acea primă navă, vor mai trece multe, nu a fost aşa şi până la intrarea României şi Bulgariei în UE ar fi fost o justificare politică, acum nu mai există", a spus Băsescu.

Preşedintele a menţionat că a discutat cu cancelarii Austriei şi Germaniei, la lucrările celui mai recent Consiliu European, despre acest subiect. "M-a bucurat deschiderea celor două personalităţi pentru visul de a lega Marea Neagră de Marea Nordului şi am convingerea că oamenii de afaceri vor fi cei care ne vor împinge înainte în a face ceea ce trebuie pentru realizarea acestuia", a spus Băsescu. El a invitat oamenii de afaceri din Austria să investească în sectorul românesc al Dunării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici