Cartea de identitate ar putea suferi noi modificări. Propunerea USR PLUS pentru a facilita participarea la vot

  • USR PLUS propune ca pe cărţile de identitate să nu ne mai fie trecute adresele de domiciliu.
  • Acest lucru ar genera „o participare la vot mult mai flexibilă şi mult mai firească”, anunţă copreşedintele partidului, Dan Barna.
2143 afișări
Imaginea articolului Cartea de identitate ar putea suferi noi modificări. Propunerea USR PLUS pentru a facilita participarea la vot

„Un alt element important pe care-l vom discuta la coaliţie şi-l vom propune colegilor noştri, este de a nu mai avea, cum este exemplul mai multor state europene, domiciliul pe cartea pe identitate, de a desface această legătură cumva artificială în care identitatea omului este condiţionată de existenţa domiciulului pe respectiva carte de identitate”, spune dan Barna.

El apreciază că acet lucru ar permite „o participare la vot mult mai flexibilă şi mult mai firească”.

CITEŞTE ŞI: Noua carte de identitate electronică, de dimensiunea unui card bancar, poate fi solicitată din august 2021

„Noua carte de identitate electronică, pe care cetăţenii români o vor putea solicita începând cu luna august, va avea dimensiuni reduse faţă de actualul document şi va conţine elemente de securitate care vor asigura posesorilor garanţia că identitatea nu le poate fi furată, iar instituţiilor publice sau private certitudinea că persoana care prezintă actul de identitate este titularul datelor de identificare înscrise pe acest document”, a anunţat ministrul Lucian Bode.

Mai multe detalii despre ce informaţii conţine şi cum poate fi eliberat documentul puteţi consulta AICI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici