Video Cluj: Paszkany Arpad a ajuns la audieri la DIICOT, spune că nu ştie de ce a fost chemat - VIDEO / FOTO

Omul de afaceri Paszkany Arpad, fostul finanţator al clubului de fotbal CFR 1907 Cluj, a ajuns, joi, la sediul DIICOT Cluj, pentru audieri, declarând că nu ştie de ce a fost chemat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2995 afișări

Paszkany Arpad a sosit, joi, în jurul orei 13, cu maşina proprie, la sediul DIICOT Cluj şi a declarat că nu ştie de ce a fost chemat la audieri.

"Habar nu am de de am fost chemat. Mi-au spus procurorii să vin la ora 13.00, au fost la mine acasă la ora 7.00. Eu oricum mă trezesc devreme”, a spus acesta.

Preşedintele clubului de fotbal CFR 1907 Cluj, Iuliu Mureşan, este aşteptat la audieri la DIICOT Cluj la ora 16.00.

Mai multe percheziţii au avut loc, joi dimineaţa, la clubul de fotbal CFR Cluj, pentru posibile fapte de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul fiind calculat la peste 8.400.000 de euro, potrivit unor surse judiciare.

Surse apropiate anchetatorilor declarau pentru MEDIAFAX că, joi dimineaţă, procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată Cluj face 20 de percheziţii în Bucureşti şi Cluj-Napoca într-un dosar cu suspiciuni de evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare de 8.485.682 de euro la clubul de fotbal CFR Cluj. Banii ar fi fost luaţi din patrimoniu de către "persoane cu atribuţii de gestiune sau administrare a sumelor în cadrul societăţii care deţine clubul."

În dosarul instrumentat de DIICOT Cluj împreună cu poliţiştii de la Crimă Organizată este începută urmărirea penală in rem pentru constituire de grup infracţional organizat, spălare de bani în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

Sursele citate precizau că faptele ar fi fost comise folosindu-se de firme off-shore din Cipru şi Seichelles. Prin acestea "s-au prestat servicii de consultanţă şi intermediere în domeniul sportiv cu privire la care există elemente majore de suspiciune de fictivitate( privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activităţii echipei şi altele) ori au executat debite faţă de Club, provenind din cesiuni de creanţe suspecte."

Anchetatorii au suspiciuni că astfel ar fi fost delapidate sume de bani ce proveneau din primele încasate cu titlu de bonus de calificare directă în grupele Champions League oferite de UEFA.

Sursele citate susţin că la percheziţiile de joi se caută documente care ar putea întări suspiciunile din dosar.

Fostul finanţator al echipei CFR 1907 Cluj, Paskany Arpad, a ieşit de la audierile de la DIICOT Cluj după o oră şi jumătate, spunând că nu are nicio calitate în dosarul privind clubul de fotbal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Paskany a declarat la ieşirea de la DIICOT Cluj că nu poate spune ce l-au întrebat procurorii şi a precizat că a terminat repede.

"Nu am nicio calitate. Dacă eşti chemat vii”, a spus acesta.

Întrebat dacă este vorba despre probleme la clubul de fotbal CFR 1907 Cluj, fostul finanţator a răspuns: "habar nu am”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici