Colecţie eclectică de Artă Românească, scoasă la licitaţie de către un colecţionar: opere desăvârşite de artişti, precum Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Corneliu Baba, Constantin Piliuţă, Ştefan Câlţia şi Adrian Ghenie

O colecţie eclectică, în care sunt incluşi importanţi artişti, precum Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Corneliu Baba, Constantin Piliuţă, Ştefan Câlţia şi Adrian Ghenie, este scoasă la licitaţie.

460 afișări
Imaginea articolului Colecţie eclectică de Artă Românească, scoasă la licitaţie de către un colecţionar: opere desăvârşite de artişti, precum Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Corneliu Baba, Constantin Piliuţă, Ştefan Câlţia şi Adrian Ghenie

FOTO Artmark.ro

Dim colecţie fac parte lucrări cu valoare muzeală, ucrări emblematice precum personajele fantastice şi pline de tâlc ale lui Georges Mazilu, muzele lui Marcel Guguianu, arlechinii lui Ioan Pârvan şi alegoriile Georgetei Năpăruş, se arată în descrierea casei de licitaţii.
 
Toate operele licitaţiei provin din colecţia unui colecţionar bucureştean, care a adunat de-a lungul timpului opere desăvârşite - de la artă de patrimoniu până la artă contemporană. Corneliu Baba rămâne pentru colecţionar artistul preferat, iar la capitolul sculptură, potrivit acestuia, Ion Irimescu continuă drumul lui Brâncuşi. 
 
Licitaţia cuprinde 120 de opere şi are loc pe 4 octombrie. Preţurile pornesc de la 10.000-12.000 de euro pentru o pictură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici