Daniel Morar, despre o eventuală candidatură la funcţia de procuror general: O să văd ce fac

Procurorul general interimar, Daniel Morar, a declarat, marţi, răspunzând unei întrebări privind o eventuală candidatură a sa la conducerea Ministerului Publică, că o să vadă ce face, precizând că speră să se termine procedura de selecţie până la expirarea delegării sale, în 2 aprilie.

407 afișări
Imaginea articolului Daniel Morar, despre o eventuală candidatură la funcţia de procuror general: O să văd ce fac

Daniel Morar, despre o eventuală candidatură la funcţia de procuror general: O să văd ce fac (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Nu-mi cereţi răspunsuri personalizate. E decizia mea. O să văd ce fac", a spus Daniel Morar.

Întrebat cum vede procedura transparentă pe care a anunţat-o ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, respectiv ca la audierea candidaţilor pentru conducerile Ministerului Public şi, respectiv, DNA, să aibă acces presa, Daniel Morar a spus: "Aşteptăm să vedem".

Daniel Morar a spus că speră să se termine procedura de selecţie a procurorilor şefi până la expirarea delegării sale în funcţia de prim-adjunct al procurorului general. El a precizat că delegarea sa, care expiră în 2 aprilie, nu mai poate fi prelungită.

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a anunţat, marţi, că săptămâna viitoare va fi declanşată o nouă procedură de selecţie a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Mona Pivniceru a spus că, potrivit calendarului, procedura de selecţie se poate întinde pe 135 de zile.

"Actualei proceduri nu i s-a reproşat nimic, decât că a fost lipsită de transparenţă. Dacă transparenţă înseamnă prezenţa televiziunilor, o vom face aşa", a spus ministrul Justiţiei.

Întrebată dacă ea crede că se vor mai înscrie procurori în această procedură transparentă, Pivniceru a spus că acest lucru nu mai depinde de ea.

"Eu am să merg, am să vorbesc, dar dacă se vor înscrie este opţiunea ficăruia", a precizat ministrul Justiţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici