Despăgubire RECORD acordată pentru o gravidă accidentată pe trecerea de pietoni. Femeia a intrat în comă, după ce a fost lovită de un şofer care consumase alcool - FOTO

Judecătorii Tribunalului Ilfov au decis acordarea unei despăgubiri morale de 1,5 milioane de euro unei gravide care a fost accidentată, de un şofer beat, pe trecerea de pietoni, iar în urma impactului bebeluşul a murit, iar ea a intrat în comă şi acum se află în stare neuro-vegetativă.

Urmărește
6455 afișări
Imaginea articolului Despăgubire RECORD acordată pentru o gravidă accidentată pe trecerea de pietoni. Femeia a intrat în comă, după ce a fost lovită de un şofer care consumase alcool - FOTO

Despăgubire RECORD acordată pentru o gravidă accidentată pe trecerea de pietoni. Femeia a intrat în comă după ce a fost lovită de un şofer beat pe trecerea de pietoni

„Obligă pârâta să plătească reclamantei Ganea Iulia Florentina suma de 1.500.000 euro, echivalent în lei la data plăţii efective, reprezentând daune morale”, a decis Tribunalul Ilfov.

În acest proces, tânara, prin intermediul soţului ei, a dat în judecată firma de asigurări, respectiv Euroins, şi pe şoferul care a accidentat-o pe trecere şi care se afla sub influenţa alcoolului, Liviu Gheorghe Neculicioiu.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa superioară.

Aceasta este cea mai mare despăgubire acordată în România, în urma unui accident rutier. Până acum recordul în această materie era deţinut de Georgiana Elena Ghegeliu, care a dat în judecată Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov, după ce şi-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier petrecut în 2006. Ea a obţinut, în instanţă, daune morale în valoarea de un milion de euro.

În mai 2015, Iulia Ganea fost călcată pe o trecere de pietoni din localitatea Cristian, judeţul Braşov, bebeluşul acesteia murind la spital. Şoferul a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare şi ulterior, în mai 2017, a fost pus în libertate.

În vârstă de 46 de ani, Liviu Neculicioiu era funcţionar public la Primaria comunei Cristian, la Compartimentul Cultură, Sport şi Tineret.

Accidentul a avut loc, în 18 mai 2015, pe DN 73, în localitatea Cristian, unde femeia, în vârstă de 26 de ani şi însărcinată în opt luni, traversa strada pe trecerea de pietoni, alături de soţul său, paramedic la SMURD Braşov. Bărbatul îşi ţinea soţia de mână când au fost loviţi de o maşină care circula cu viteză, însă doar femeia a fost rănită, astfel că el i-a acordat primul ajutor, şi-a anunţat colegii să intervină şi a cerut intervenţie de urgenţă şi de la Maternitate pentru a-şi salva copilul nenăscut.

Potrivit Poliţiei Braşov, în urma impactului, maşina condusă de Neculicioiu a ajuns pe contrasens, a lovit un autoturism parcat şi s-a oprit într-un imobil.

În urma accidentului, femeia a suferit un traumatism cranian sever, fiind găsită în comă, precum şi mai multe traumatisme la şold şi la picioare. Ea a fost transportată la Spitalul Judeţean Braşov, unde i s-a făcut o operaţie de cezariană, bebeluşul fiind în stop-cardiorespirator. Bebeluşul, un băieţel de 2,700 grame, a murit după trei zile de la naştere, la Maternitatea Braşov.

De asemenea, anchetatorii spuneau că bărbatul avea o alcoolemie de 1,70 grame/litru de alcool pur în sânge la prima probă şi de 1,55 grame/litru de alcool pur în sânge la a doua probă.

Despăgubirea de 1,5 mil. euro va fi contestată de familia femeii care a rămas în stare vegetativă

După doi ani de procese, în urma accident în care i-a murit bebeluşul, iar soţia sa se află şi acum în stare vegetativă, Laurenţiu Ganea, din Braşov, a declarat, pentru MEDIAFAX, că despăgubirea record de 1,5 milioane de euro decisă de instanţă nu acoperă recuperarea medicală, el solicitând dublu.

Familia Iuliei Ganea, tânăra aflată în stare vegetativă după ce a fost accidentată pe o trecere de pietoni în judeţul Braşov, va contesta decizia Tribunalului Ilfov de a acorda despăgubiri de 1,5 milioane de euro pentru victimă.

Soţul Iuliei, Laurenţiu Ganea, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că intenţionează să emigreze în străinătate împreună cu soţia sa, pentru a beneficia de servicii medicale de recuperare şi îngrijire, care nu pot fi asigurate în România. Tocmai de aceea, a cerut instanţei peste 3 milioane de euro.

„Noi am cerut peste 3 milioane de euro, o indemnizaţie lunară în valoare de 800 de lei pentru pierderea câştigului din muncă al soţiei, o prestaţie de îngrijire şi tratament. Avem nevoie de foarte mulţi bani. Am stat şase luni la un spital din Israel, unde o zi de spitalizare ne-a costat peste 1.000 de euro. Am cheltuit peste 200.000 de euro în cele şase luni. În ţară este foarte greu să găseşti o clinică în care să fie îngrijită soţia mea, am fost la Târgu Mureş şi ne-au refuzat pentru că nu aveau suficient personal. Un pacient în starea ei are nevoie de kinetoterpeuţi, maseuri şi alţi specialişti. Ne gândim să ne mutăm în străinătate, dar în urma contestaţiei pe care o vom depune, cel mai probabil vom mai aştepta încă şase luni până vom avea o sentinţă definitivă“, a declarat Laurenţiu Ganea.

Soţul femeii care a rămas în stare vegetativă şi a pierdut copilul născut prin cezariană imediat după accident spune că a strâns bani pentru îngrijirea Iuliei din evenimente caritabile şi donaţii de la cei care au fost impresionaţi de caz.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici

www.zf.ro
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
www.businessmagazin.ro
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească