- Home
- Social
- SIBIU, (04.01.2016, 20:13)
- Szasz Jutka , Diana Stancovici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DSP Sibiu: Angajaţi ai restaurantului unde s-au îmbolnăvit turişti de Revelion, purtători de bacterii
O parte dintre angajaţii restaurantului din municipiul Sibiu unde peste 40 de turişti s-au îmbolnăvit în noaptea de Revelion sunt purtători de streptococ şi stafilococ, au anunţat, luni, reprezentanţii DSP Sibiu, afirmând că se aşteaptă şi rezultatele altor analize.
843 afișări
DSP Sibiu: Angajaţi ai restaurantului unde s-au îmbolnăvit turişti de Revelion, purtători de bacterii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, au fost finalizate o parte dintre analizele recoltate la restaurantul în care peste 40 de turişti din Bucureşti s-au îmbolnăvit în noaptea de Revelion, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Au fost prelevate 19 probe de exudate faringiene şi nazale de la personalul blocului alimentar. În opt probe din secreţiile nazale s-a izolat stafilococ coagulazo-pozitiv, dintre care două probe cu stafilococ coagulazo-pozitiv, MRSA. În două probe din secreţiile faringiene s-a izolat streptococ beta hemolitic, non grup A", se arată în comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Prințul Harry se va întoarce în Marea Britanie luna viitoare. Care este motivul vizitei ducelui de Sussex
-
Nicuşor Dan: Principalul contracandidat rămâne Piedone. Mă aştept ca simpatizanţii PNL să mă voteze
-
Ion Cristoiu: Să nu facem greşeala lui Hitler, cea de a subaprecia Rusia
-
Războiul din Ucraina, ziua 796. Ruşii au capturat două sate lângă Avdiivka / Tadjicii, însemnaţi să nu calce prin Rusia
Specialiştii DSP Sibiu au arătat că au fost lucrate şi 15 coproculturi de la personal, care sunt negative pentru germeni patogeni, şi patru coproculturi de la persoane cu simptomatologie, turişti, care sunt în lucru.
De asemenea, sunt în lucru probele din alimentele care au fost servite în 31 decembrie 2015, dar şi probele din materiile prime din care s-au preparat felurile servite, rezultatele analizelor urmând să fie gata către finalul săptămânii.
Între timp, unitatea rămâne închisă din dispoziţia reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu.
În noaptea de Revelion, peste 40 de persoane cazate la o unitate hotelieră din municipiul Sibiu au acuzat simptome ale unei toxiinfecţii alimentare şi au avut nevoie de îngrijirile medicilor, 13 dintre acestea, între care doi copii, fiind transportate la spitale din oraş.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Săbău, declara că, în total, 43 de persoane au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce, iniţial, zece persoane au avut nevoie de îngrijirile medicilor. De asemenea, alte 30 de persoane au primit îngrijiri medicale la faţa locului, dar au refuzat transportul la spital.
Ulterior, restaurantul hotelului a fost închis temporar, iar administratorii au fost amendaţi cu 4.000 de lei, pentru nerespectarea regulilor de igienă alimentară.
Reprezentanţii ISU Sibiu mai spuneau că alte trei persoane dintre cele 30 cărora li s-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului, dar au refuzat transportul la spital, au ajuns în cele din urmă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu după ce starea li s-a agravat.
Autorităţile nu au stabilit încă de la ce s-au îmbolnăvit turiştii, majoritatea din Bucureşti, dar, din cele relatate de aceştia, se pare că nu este vorba despre ceea ce au consumat la masa de Revelion, ci de produsele servite în 31 decembrie la masa de prânz.
În urma controlului, s-au găsit şi alte nereguli la agentul economic respectiv, printre care şi faptul că opt dintre persoanele găsite la lucru în blocul alimentar nu aveau carnetele de sănătate obligatorii.
De asemenea, se pare că ouăle găsite în bucătărie erau expirate, dar se aşteaptă rezultatele anchetei şi ale buletinelor de analiză pentru a se lua toate măsurile împotriva restaurantului respectiv.
Citește pe alephnews.ro: Are Europa nevoie de arme nucleare? Macron e gata „să deschidă o dezbatere” privind apărarea solului european
Citește pe www.zf.ro: Revoluţia Inteligenţei Artificiale a început: Pregătiţi-vă să vă salutaţi noii colegi de muncă roboţi. Nimic nu va mai fi la fel pe piaţa muncii
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu mersul obligatoriu la birou. ”Absolut toţi angajaţii vor să vină la birou când vor ei şi să lucreze de unde vor ei”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Revoluţia Inteligenţei Artificiale a început: Pregătiţi-vă să vă salutaţi noii colegi de muncă roboţi. Nimic nu va mai fi la fel pe piaţa muncii
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de finală?!
CANCAN.RO
Patru zodii care în luna mai PIERD în dragoste și carieră! La ce trebuie să fie atenți acești nativi
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe