După zece ani: Primul transplant medular, realizat la Spitalul Universitar din Capitală

După o pauză de zece ani, medicii din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti reiau activitatea de transplant, realizând primul transplant medular. Reprezentanţii instituţiei medicale spun că vor să acrediteze Banca de Organe şi Ţesuturi şi să organizeze transplantul de cornee şi os.

Urmărește
427 afișări
Imaginea articolului După zece ani: Primul transplant medular, realizat la Spitalul Universitar din Capitală

După zece ani: Primul transplant medular, realizat la Spitalul Universitar din Capitală

“După o întrerupere de peste zece ani se reia activitatea de transplant în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Astăzi, suntem mândri că am realizat primul transplant medular. Această activitate nu putea fi realizată fără aportul Asociaţiei “Dăruieşte Viaţa”, care a sprijinit spitalul în amenajarea spaţiului destinat transplantului medular, Agenţiei Naţionale de Transplant şi Ministerului Sănătăţii pentru autorizare şi implicare, Casa Naţională de Asigurări în Sănătate şi CASMB pentru includerea în Programul de Transplant şi finanţarea acestuia”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Pentru realizarea intervenţiei a fost mobilizată echipa medicale din Secţia Clinică Hematologie şi Transplant.

Unitatea medicală îşi propune să acrediteze Banca de Organe şi Ţesuturi şi să îşi organizeze şi acrediteze transplantul de cornee şi os.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici

www.zf.ro
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
www.businessmagazin.ro
Se apropie de sfârşit munca remote pentru majoritatea angajaţilor? Tot mai multe firme iau măsuri în această direcţie