Exodul românilor în străinătate! Unde au plecat cei mai mulţi muncitori şi cât au câştigat!

Din cauza crizei economice şi a şomajului care a crescut constant pentru un an şi jumătate, românii au redescoperit munca în străinătate. Aşa se face că selecţiile pentru joburi în ţările europene sunt luate cu asalt, peste 100.000 de lucrători găsindu-şi un loc de muncă în străinătate în acest an.

206 afișări
Imaginea articolului Exodul românilor în străinătate! Unde au plecat cei mai mulţi muncitori şi cât au câştigat!

Exodul românilor în străinătate! Unde au plecat cei mai mulţi muncitori şi cât au câştigat! (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Şi dacă la începutul anilor 2000, Spania şi Italia erau ţările unde românii se angajau cu preponderenţă, începând de anul trecut, cele mai căutate ţări au devenit Marea Britanie, Germania sau Franţa, în ciuda restricţiilor impuse pe piaţa muncii. În ceea ce priveşte salariile câştigate, acestea variază între 800 de euro, în agricultura, şi câteva mii de euro, în cazul personalului medical specializat.

Dovada pentru faptul că românii se înghesuie pentru un loc de muncă în străinătate sunt şi datele centralizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), care arată că numărul celor plecaţi prin intermediul agenţiei în 2010 are toate şansele să-l depăşească pe cel din 2009, până la finele anului.

Citeşte mai multe despre exodul românilor în străinătate pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici