Inspecţia Judiciară face noi precizări, după ce ministrul Justiţiei a anunţat că instituţia va trece din subordinea CSM în cea a ministrului: Salutăm orice iniţiativă de consolidare a independenţei

Inspecţia Judiciară face noi precizări, după ce ministrul Justiţiei a anunţat că instituţia va trece din subordinea CSM în cea a ministrului, afirmând că Inspecţia salută orice iniţiativă de consolidare a independenţei sale".

865 afișări
Imaginea articolului Inspecţia Judiciară face noi precizări, după ce ministrul Justiţiei a anunţat că instituţia va trece din subordinea CSM în cea a ministrului: Salutăm orice iniţiativă de consolidare a independenţei

Inspecţia Judiciară face noi precizări, după ce ministrul Justiţiei a anunţat că instituţia va trece din subordinea CSM în cea a ministrului: Salutăm orice iniţiativă de consolidare a independenţei

"Având în vedere reacţtiile din spaţiul public generate de pozitia Inspecţiei Judiciare în cazul propunerilor formulate de ministrul justiţiei , facem următoarele precizări: Inspecţia Judiciară salută orice iniţiativă de consolidare a independenţei sale. În opinia noastră, în contextul actual, autonomia instituţionala a Inspecţiei Judiciare este singura soluţie pentru realizarea efectivă a misiunii sale. Ne reafirmăm încrederea că orice modificare a statutului Inspecţiei Judiciare va fi realizată în interesul superior al funcţionării eficiente a justiţiei ca serviciu public", transmite instituţia pe Facebook.

Precizările vin după ce, după anunţul făcut de ministrul Tudorel Toader, Inspecţia Judiciară anunţat că salută iniţiativa de trecere în subordinea Ministerului Justiţiei.

"Apreciem intenţia ministrului Justiţiei de a consolida independenţa Inspecţiei Judiciare faţă de Consiliul Superior al Magistraturii. Aceste modificări sunt în acord cu poziţiile pe care Inspecţia le-a avut în decursul timpului legate de necesitatea unei autonomii reale a Inspecţiei Judiciare", a declarat, pentru MEDIAFAX, Alin Alexandru, purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare.

Mai multe organizaţii neguvernamentale au susţinut că este vorba despre o politizare a instituţiei, după anunţul ministrului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici