Liniile turistice RATB care fac legătura între Bucureşti şi mânăstiri funcţionează de Sf. Maria

Liniile turistice deservite de RATB (T1-T9), care fac legătura între Bucureşti şi mânăstirile din jurul Capitalei, vor funcţiona şi miercuri, de Sf. Maria Mică, conform programului stabilit pentru zilele din week-end si de sarbatori.

41 afișări
Imaginea articolului Liniile turistice RATB care fac legătura între Bucureşti şi mânăstiri funcţionează de Sf. Maria

Liniile turistice RATB care fac legătura între Bucureşti şi mânăstiri funcţionează de Sf. Maria (Imagine: Andrei Moise/Mediafax Foto)

Regia Autonomă de Transport Bucureşti vine astfel în sprijinul celor care doresc să participe la prăznuirea sărbătorii Sfintei Marii.

Fecioara Maria este identificată în Panteonul românesc în mai multe ipostaze: Sântămăria Mare (15 august), Sântămăria Mică (8 septembrie) şi cu sinonimele Maicii (Precesta Mare şi Precesta Mică).

Importanţa calendaristică a Sântămăriei Mari este subliniată de postul de două săptămâni care o prefaţează (1-14 august), de pelerinajele organizate la mânăstirile cu acelaşi hram, de deschiderea unui important sezon de nunţi (16 august - 14 noiembrie), de începerea târgurilor şi iarmaroacelor de toamnă, de praznicele de pomenire a morţilor şi pomenile date pentru cei în viaţă. Perioada dintre cele două Sântămării, numită Între Sântămării, se consideră timpul optim pentru semănăturile de toamnă, "campanie de semănat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici