Măsuri anti-caniculă pentru deţinuţi: uşi deschise, sport, duşuri şi băuturi răcoritoare

Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus măsuri pentru diminuarea disconfortului creat de caniculă, în închisori, printre acestea fiind stabilirea unui program continuu de aerisire a camerelor şi lăsarea uşilor acestora deschise, prin rotaţie, fiind asigurate doar cu grilaje.

77 afișări
Imaginea articolului Măsuri anti-caniculă pentru deţinuţi: uşi deschise, sport, duşuri şi băuturi răcoritoare

Măsuri anti-caniculă pentru deţinuţi: uşi deschise, sport, duşuri şi băuturi răcoritoare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Măsurile au fost luate în scopul diminuării stării de disconfort în rândul deţinuţilor, precum şi al reducerii riscului apariţiei unor eventuale focare de infecţie pe secţiile de deţinere, informează, sâmbătă, ANP.

Printre aceste măsuri se află stabilirea unui program continuu de aerisire şi ventilaţie a camerelor de deţinere şi a spaţiilor închise unde se desfăşoară activităţi cu persoane private de libertate. Uşile camerelor de deţinere vor fi lăsate deschise, prin rotaţie, fiind asigurate doar cu grilajele metalice.

Timpul activităţilor sportive şi de plimbare desfăşurate în aer liber va fi crescut, cu evitarea perioadei de maximă intensitate solară, iar programul de muncă va fi redus, cu asigurarea echipamentului de protecţie, duşuri şi 2-4 litri apă/persoană.

Administraţiile penitenciarelor vor pune la dispoziţia celor aflaţi în custodie, permanent, apă, atât pentru consum, cât şi pentru igienă şi se vor asigura că sunt respectate condiţiile igienico-sanitare referitoare la depozitarea alimentelor, prepararea, transportul şi servirea hranei.

De asemenea, administraţiile penitenciarelor vor face demersuri pentru a asigura prin punctele comerciale din incinta unităţilor penitenciare a unei cantităţi suficiente de apă minerală şi băuturi răcoritoare.

Periodic va fi făcut controlul bacteriologic al apei potabile.

Personalul cu atribuţii pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor va fi reinstruit.

Directorii unităţilor penitenciare au fost încurajaţi să analizeze şi să stabilească şi alte măsuri pentru a atenua, atât cât se poate, efectele acestei perioade caniculare tocmai pentru a menţine, atât pentru persoanele private de libertate, cât şi pentru personalul instituţiei, condiţii de detenţie şi de muncă optime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici