MedLife: Ambulanţa SOS care a intervenit în cazul Ramonei Cîciu era echipată pentru situaţii de urgenţă

Ambulanţa SOS care a intervenit în cazul Ramonei Cîciu era echipată cu toate aparatele necesare pentru situaţii de urgenţă, respectiv monitor defibrilator, trusă de intubaţie orotraheală, sistem de administrare de oxigen şi trusă de medicamente, susţin reprezentanţii Clinicii MedLife.

1275 afișări
Imaginea articolului MedLife: Ambulanţa SOS care a intervenit în cazul Ramonei Cîciu era echipată pentru situaţii de urgenţă

MedLife: Ambulanţa SOS care a intervenit în cazul Ramonei Cîciu era echipată pentru situaţii de urgenţă

Reprezentanţii Clinicii MedLife explică împrejurarea în care s-a desfăşurat operaţiunea medicală din 9 martie, când o ambulanţă SOS a intervenit în cazul Ramonei Cîciu, la sediul companiei Ipsos Interactive Services la care aceasta lucra.

"Astfel, după ce Ramona Cîciu şi-a pierdut conştienţa, angajaţii companiei au sunat deopotrivă la SMURD şi la SOS. Un echipaj de la SMURD, cu paramedici, a ajuns primul. Aceştia au efectuat evaluarea primară şi au început să acorde primul ajutor, montând monitorul defibrilator şi sistemul de administrare de oxigen. Odată ce au constatat că pacienta avea un stop cardiorespirator, au chemat un echipaj suplimentar SMURD, conform protocolului. Până la venirea celui de-al doilea echipaj SMURD, a ajuns ambulanţa SOS - care era echipată cu toate aparatele necesare pentru situaţii de urgenţă: monitor defibrilator, trusă de intubaţie orotraheală, sistem de administrare de oxigen şi trusă de medicamente", au precizat, luni, reprezentanţii Clinicii MedLife.

De asemenea, medicul de la SOS a condus procesul de resuscitare a Ramonei Cîciu, a instalat perfuzia endovenoasă, a administrat medicamente şi a efectuat resuscitarea cardiorespiratorie. A doua ambulanţă SMURD a ajuns după două-trei minute de la sosirea celei de la SOS, potrivit sursei citate.

"Resuscitarea angajatei Ipsos a continuat, fiind efectuată de două echipe cu medici SMURD şi SOS. Procesul de resuscitare a durat 90 de minute, timp în care, adiţional, medicii au analizat şi oportunitatea de a transporta pacienta în condiţii sigure la cel mai apropiat spital. Pentru că victima era deja conectată la monitorul defibrilator al primului echipaj SMURD, aceasta a fost transportată cu ambulanţa SMURD - fiind deopotrivă asistată în tot acest traseu de medicii SOS şi, ulterior, la Spitalul Universitar, şi de medici MedLife", a mai precizat sursa citată.

Ramona Cîciu a decedat, sâmbătă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), unde fusese internat în 9 martie, în comă profundă, după ce i s-a făcut rău la serviciu. Medicii de la SUUB au stabilit drept cauză a decesului acesteia suspiciunea de miocardită, dar concluzia finală va aparţine Insitutului Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici".

Procurorii Parchetului Judecătoriei sectorului 6 Bucureşti s-au autosesizat şi fac cercetări cu privire la respectarea securităţii şi sănătăţii în muncă în cazul Ramonei Cîciu.

De asemenea, inspectorii de muncă bucureşteni au început, luni, verificările pentru a stabili cât timp se lucrează în compania unde lucra Ramona Cîciu, în acest sens fiind luate declaraţii de la angajaţi.

Şi compania Ipsos Interactive Services, unde Ramona Cîciu lucra ca programator, a făcut o anchetă în acest caz, urmând să trimită un raport la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici