Miron Cozma a părăsit vila din Voluntari

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a părăsit, luni, vila din oraşul Voluntari unde a stat după ce, cu o zi din urmă, a fost eliberat din Penitenciarul Rahova, după aproximativ zece ani de detenţie, îndreptându-se, cel mai probabil, către Timişoara.

5 afișări
Imaginea articolului Miron Cozma a părăsit vila din Voluntari

Miron Cozma a părăsit vila din Voluntari

Înainte de a părăsi localitatea ilfoveană, Cozma, care are interdicţie să intre în Bucureşti timp de cinci ani, a trecut pe la Poliţia Voluntari, pentru ca să nu existe niciun fel de probleme cu Serviciul de Evidenţă a Persoanelor.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a executat zece ani din cei 18 la câţi a fost condamnat, o parte din pedeapsă fiindu-i parţial graţiată în decembrie 2004, printr-un demers al fostului preşedinte Ion Iliescu.

Miron Cozma, va sta la Timişoara în casa pe care fiul său, Daniel Cozma, o are într-un cartier de lux, unde mai au proprietăţi şi fotbaliştii Cristi Chivu şi Cosmin Contra.

În urmă cu trei zile, Daniel Cozma a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu au planuri de sărbători şi nu vor pleca în altă parte, fostul lider al minerilor având posibilitatea să se odihnească acum liniştit, alături de familie.

La rândul său, fratele lui Miron Cozma, Tiberiu, a declarat că acesta nu va părăsi România. Tiberiu Cozma a mai spus că în următoarele zile fratele său va avea mai multe probleme de rezolvat, dar nu ştie cu exactitate ce presupune programul acestuia.

„Miron nu va refuza invitaţiile venite din străinătate de la diverse foruri sindicale. Suntem singura ţara din Europa care încarcerăm liderii de sindicat. Ei (liderii –n.r) nu sunt criminali, nu sunt hoţi, ei doar conduc şi apără interesele oamenilor lor”, a mai spus Tiberiu Cozma, reclamând că fratele său a trebuit să ispăşească zece ani de puşcărie pentru o „condamnare politică”.

"În cazul fratelui meu s-au făcut multe abuzuri, toate fiind de notorietate, dar acum nu se mai poate întâmpla nimic. Miron şi-a ispăşit integral pedeapsa. Nu-l mai pot reîncarcera”, a explicat fartele fostului lider de sindicat.

Miron Cozma are interdicţie cinci ani de a intra în Bucureşti şi Petroşani, el comentând această măsură complementară dispusă de instanţa supremă în februarie 1999, când l-a condamnat la 18 ani de detenţie pentru mineriada din septembrie 1991, soldată cu căderea Guvernului Petre Roman.

Cozma a afirmat că există o decizie a Curţii Europene de la Strasbourg privind încălcarea dreptului la circulaţie, astfel că intenţionează să conteste măsura impusă de Instanţa Supremă.

 

 


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici