Opoziţia se revoltă la Sibiu. Trif, lui Turcan: A fost nevoie să moară mult prea mulţi oameni ca să se ceară demisia lui Coldea

Preşedintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, lansează un atac dur, vineri, la adresa vicepremierului Raluca Turcan, preşedinte PNL Sibiu, pe care ar fi înştiinţat-o de abuzurile comise pentru numirea managerului Spitalului de Urgenţă Sibiu, căreia chiar Turcan i-a cerut, vineri, demisia, fără succes.

7545 afișări
Imaginea articolului Opoziţia se revoltă la Sibiu. Trif, lui Turcan: A fost nevoie să moară mult prea mulţi oameni ca să se ceară demisia lui Coldea

Trif, lui Turcan: A fost nevoie să moară mult prea mulţi oameni ca să se ceară demisia lui Coldea

Bogdan Trif îi reaminteşte, vineri, Ralucăi Turcan că şi Direcţia de Control şi Integritate a Ministerului Sănătăţii a constatat că procedura prin care Liliana Coldea a câştigat concursul şi a devenit manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a fost nelegală.

„Sunt deja patru luni de când am făcut publice abuzurile şi ilegalităţile comise pentru numirea managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi am cerut demisia de onoare a preşedintei Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean, cea care a orchestrat simulacrul de concurs în urma căruia Liliana Coldea a ajuns să conducă Spitalul. Chiar Direcţia de Control şi Integritate a Ministerului Sănătăţii condus de Nelu Tătaru a constatat că toată procedura a fost nelegală”, spune Bogdan Trif, preşedintele PSD Sibiu şi fost ministru al Turismului în Guvernul PSD Viorica Dăncilă.

Trif spune că în urmă cu trei luni, PSD Sibiu a dat în judecată Spitalul Judeţean şi Consiliul Judeţean (în subordinea căruia se află spitalul) şi a cerut, în instanţă, anularea acestui act administrativ.

„Din nefericire, <a fost nevoie să moară oameni>, mult prea mulţi oameni, ca să se trezească la realitate guvernanţii şi să ceară, în ultimul ceas, demisia Lilianei Coldea, în tandem cu eternul director al DSP Sibiu, Gabriel Budescu (reprezentant de frunte al vechiului PDL, metamorfozat în noul PNL). Probabil că nici acum nu s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi explodat opinia publică, revoltată de numărul mare de vieţi pierdute, victime ale incompetenţei celor aflaţi în fruntea instituţiilor responsabile cu gestionarea pandemiei”, mai spune Trif, pe Facebook.

Raluca Turcan a declarat, vineri, că pentru situaţia critică din Sibiu a fost revocat subprefectul Sibiului, Rareş Macrea, că a primit demisia directorului DSP Sibiu, Gabriel Budescu, şi că aşteaptă şi demisia directorului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Liliana Coldea.

Până vineri seara, Coldea nu şi-a dat demisia din funcţia de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
trif,
turcan,
coldea

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici