Oprescu, despre câinii vagabonzi: Sunt 20.000 de câini sterilizaţi. În 2013, ne-am propus alţi 40.000

Primarul general Sorin Oprescu a declarat vineri că, deşi câinii fără stăpân "sunt o problemă a acestei părţi a României de peste două secole", până în prezent au fost sterilizate 20.000 de astfel de animale, iar în 2013 municipalitatea ar urma să prindă şi să sterilizeze alte 40.000 de patrupede.

330 afișări
Imaginea articolului Oprescu, despre câinii vagabonzi: Sunt 20.000 de câini sterilizaţi. În 2013, ne-am propus alţi 40.000

Oprescu, despre câinii vagabonzi: Sunt 20.000 de câini sterilizaţi. În 2013, ne-am propus alţi 40.000 (Imagine: Mihai Barbu/ Mediafax Foto)

"În privinţa problemei câinilor fără stăpân, ştiţi foarte bine: câinii fără deţinător nu au apărut în Bucureşti în mandatul lui Sorin Oprescu, pe vremea lui Traian Băsescu şi nici măcar după Revoluţie. Câinii fără deţinător sunt o problemă a acestei părţi a României de peste două secole. Acum, sunt 20.000 de câini sterilizaţi", a spus primarul general.

În acelaşi context, Oprescu a explicat că, anul trecut, municipalitatea "lucra cu trei echipe de prindere a animalelor", volumul maxim pe o zi de lucru fiind de 30 de câini.

Potrivit primarului general, în 2013, autorităţile municipale şi-au propus să prindă şi să sterilizeze peste 40.000 de câini.

"Cum? Cu încă 15 echipe de prindere, adică un volum de 200 de câini pe zi, 20 de zile pe lună. Campania de sterilizare începe de săptămâna viitoare", a explicat Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici