Oprescu: În Capitală vom pune bazele unui sistem de iluminat public cu energie solară

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, la Bucharest International Forum, că energia "verde" este o alternativă pentru a oferi cetăţenilor standarde decente de viaţă, în Bucureşti urmând să fie puse bazele unui sistem de iluminat public bazat pe energie solară.

574 afișări
Imaginea articolului Oprescu: În Capitală vom pune bazele unui sistem de iluminat public cu energie solară

Oprescu: În Capitală vom pune bazele unui sistem de iluminat public cu energie solară (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Edilul Capitalei a spus că, în ceea ce priveşte energia, nu este vorba despre oportunitate, ci despre necesitate.

"Investiţia în energie este o imensă şansa pentru oamenii de afaceri, dar este şi o tema de maximă preocupare pentru oamenii obişnuiţi. Mă gândesc în primul rând la problemele cu care, în viitorul imediat, se vor confrunta autorităţile locale din România, pe fondul eliminării subvenţiei guvernamentale la încălzire", a subliniat Sorin Oprescu.

În opinia lui Oprescu, "dacă înţelegem rolul social al statului, inclusiv al autorităţilor locale, atunci suntem nevoiţi să găsim soluţii alternative pentru a oferi cetăţenilor standarde decente de viaţă.

Primarul Capitalei a precizat că energia verde este o astfel de soluţie. "Ea oferă oportunităţi nu doar pentru autorităţi, ci şi pentru investitori. România este din acest punct de vedere o piaţă extrem de generoasă", a mai spus edilul şef.

Investiţiile în acest domeniu trebuie să ţină cont însă de faptul ca preţurile la energie trebuie să rămână accesibile, în special pentru cei cu venituri reduse, iar din acest punct de vedere energia regenerabilă "trebuie să se transforme cât mai repede din energia viitorului în energia prezentului", a mai arătat Oprescu.

"La nivelul Bucureştiului încercăm să facem acest lucru. Poate este un exemplu minor, dar la nivelul Capitalei dorim să punem bazele unui sistem de iluminat public bazat pe energie solară. Sistemul funcţionează deja şi dorim să-l extindem", a spus primarul general.

Oprescu a amintit câteva proiecte vitale pentru Bucureşti, finalizate, proiecte de infrastructură care, în opinia acestuia, vor atrage după ele dezvoltarea. De asemenea, primarul Capitalei a vorbit despre demararea unor proiecte şi altele în diferite stadii de evoluţie, "care vor schimba în bine nu numai faţa oraşului, dar şi viaţa bucureştenilor". Edilul a amintit în acest sens de parcările subterane sau alte proiecte de infrastructură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici