Organizaţia de caritate a lui Sean Penn, acuzată de administrare greşită

Core, fondată de actor în 2010, ar fi ignorat şi o problemă de hărţuire., în timp ce fondurile pentru combaterea Covid nu au ajuns niciodată în Brazilia.

Urmărește
394 afișări
Imaginea articolului Organizaţia de caritate a lui Sean Penn, acuzată de administrare greşită

Sean Penn a reuşit – după o carieră de peste patruzeci de ani – să devină una dintre cele mai bine plătite şi mai premiate vedete de la Hollywood. A câştigat două premii Oscar pentru cel mai bun actor, onoare rezervată pentru un club foarte mic de (Marlon Brando, Gary Cooper, Tom Hanks, Dustin Hoffman, Anthony Hopkins, Spencer Tracy şi Fredric March). Singurul care a luat acasă trei premii Oscar pentru cel mai bun actor este Daniel Day-Lewis.

Penn s-a dedicat şi solidarităţii timp de peste douăzeci de ani (precum şi literaturii: a scris un roman). În 2010, a fondat Core (Community Organized Relief Effort), o organizaţie non-profit care a fost activă în diverse situaţii de urgenţă - de la cutremurul din Haiti din acel an - iar în timpul pandemiei Covid a jucat un rol principal în administrarea vaccinurilor în California.

Bloomberg Businessweek, într-un articol foarte lung şi documentat, îl acuză pe Core de ineficienţe, gestionarea slăbă a fondurilor şi că a ignorat o problemă de hărţuire. De exemplu, petrecerea lui Penn de la Soho Beach House, un club privat din Miami Beach, anul trecut în timpul Art Basel (Leonardo DiCaprio, Anitta şi Delphine Arnault au fost acolo) a strâns 1,6 milioane de dolari pentru Core.

Conform invitaţiilor şi materialelor promoţionale, fondurile strânse ar urma să se îndrepte către ameliorarea Covid în America Latină (un angajat Core a declarat pentru Bloomberg Businessweek că Anitta a participat la eveniment cu condiţia ca o parte din bani să meargă în ţara ei de origine, Brazilia).

200 de milioane de dolari strânşi în timp

Core a strâns aproape 200 de milioane de dolari de-a lungul anilor, a pus peste 3.000 de oameni pe statul de plată, mai mult decât Fundaţia Bill & Melinda Gates. Core a administrat milioane de teste şi vaccinuri.

Conform documentelor interne văzute de Bloomberg Businessweek, CEO-ul Ann Lee a comunicat în mod repetat pe plan intern că organizaţia non-profit poate folosi fondurile pentru alte proiecte în afara Braziliei. Treizeci şi opt de angajaţi Core cu care a vorbit revista spun că au trebuit să petreacă luni de zile îndemnându-şi şefii să trimită banii aşa cum au promis Braziliei.

Solicitat de clarificări, un purtător de cuvânt al Core a spus că banii strânşi la evenimentul Art Basel au fost trimişi către destinaţiile dorite „din regiune”. Dar un e-mail arată că din încasările din eveniment, Core nu a cheltuit niciun dolar pe Covid în Brazilia.

A cheltuit 90.000 de dolari pentru a-şi plăti singurul angajat din ţară, 400.000 de dolari pe „programe” nespecificate şi a reţinut 250.000 de dolari pentru a acoperi costurile generale şi indirecte. Zecile de angajaţi spun că decalajul dintre obiectivele declarate ale Core şi acţiunile sale se extinde mult mai departe.

Ancheta Businessweek arată că a returnat ajutor donatorilor, pentru că nu avea personal care să se ocupe de el. Aceştia acuză, de asemenea, organizaţia de caritate a lui Penn de „manipularea a subvenţiilor federale de mai multe milioane de dolari” şi de reţinerea informaţiilor despre modul în care îşi cheltuieşte banii pe formularele fiscale. De asemenea, angajaţii spun că acuzaţiile de agresiune sexuală şi hărţuire din partea personalului şi a partenerilor Core nu au fost abordate şi că mulţi dintre cei care au vorbit s-au confruntat cu represalii.

Directorul de afaceri, Matt O'Connell, a declarat revistei că organizaţia „a abordat în mod adecvat toate plângerile de comportament sexual greşit” şi neagă acuzaţiile angajaţilor că a gestionat greşit fondurile donatorilor. El recunoaşte că operaţiunea a crescut prea repede şi a avut probleme în gestionarea finanţelor sale: „Unele dintre sistemele noastre de management la începutul pandemiei erau insuficiente, ca amploare şi amploare, pentru a satisface toate nevoile noastre organizaţionale. Desigur, au existat ineficienţe şi greşeli”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici

www.zf.ro
Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat cu 12.000 de euro de la o lună la alta
www.businessmagazin.ro
Boala ciudată de care suferă tot mai mulţi oameni după ce înlocuiesc lucrul cu vacanţa. Pentru ei, concediul începe cu un coşmar