Personalul din Direcţiile de Sănătate Publică ar putea beneficia de trei sporuri specifice

Personalul din Direcţiile de Sănătate Publică ar putea beneficia de trei sporuri specifice, pentru desfăşurarea activităţii în condiţii periculoase sau deosebit de periculoase, valoarea acestora variind de la zece până la sută la sută, potrivit proiectului legii unice de salarizare.

29 afișări
Imaginea articolului Personalul din Direcţiile de Sănătate Publică ar putea beneficia de trei sporuri specifice

Personalul din Direcţiile de Sănătate Publică ar putea beneficia de trei sporuri specifice

Potrivit ultimei variante a proiectului de lege privind salarizarea în sistemul bugetar, obţinută de MEDIAFAX, în funcţie de condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea, personalul din Direcţiile de Sănătate Publică ar putea primi trei categorii de sporuri.

Astfel, pentru personalul din laboratoarele de analize medicale, care îşi desfăşoară activitatea în condiţii periculoase, se poate acorda un spor de până la 25 la sută din salariul de bază, iar pentru condiţii deosebit de periculoase (SIDA, epidemii deosebit de grave etc., stabilite de Ministerul Sănătăţii), cuantumul sporului este între 50 şi 100 la sută din salariul de bază.

Personalul care îşi desfăşoară activitatea cu surse de radiaţii sau generatoare de radiaţii ar putea beneficia de un spor pentru condiţii periculoase de până la 30 la sută din salariul de bază, diferenţiat pe categorii de risc radiologic, respectiv 10 la sută la categoria I, 15 la sută la categoria a II-a, 20 la sută la categoria a III-a şi 30 la sută la categoria a IV-a.

Potrivit documentului, locurile de muncă, categoriile de personal, mărimea concretă a sporurilor, precum şi condiţiile de acordare a acestora se vor stabili prin regulament aprobat prin ordin al ministrului Sănătăţii, cu consultarea sindicatelor semnatare ale Contractului colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară, cu avizul Ministerului Muncii, Familiei şi Protectiei Sociale şi al Ministerului Finanţelor Publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici