Peste 81.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute, cu 4,9% mai multe decât în sezonul precedent

Peste 80.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute au fost înregistrate în perioada 17-23 noiembrie, mai multe cu 1,5% decât în săptămâna precedentă şi cu 4,9% faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent, potrivit Centrului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

106 afișări
Imaginea articolului Peste 81.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute, cu 4,9% mai multe decât în sezonul precedent

Peste 81.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute, cu 4,9% mai multe decât în sezonul precedent (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cele şapte zile nu au fost cazuri confirmate de gripă, însă numărul infecţiilor respiratorii acute (gripă clinică neconfirmată, infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii) a ajuns la 81.244, potrivit datelor centralizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut atât faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă celei raportate, când au fost cu 1,5% mai puţine, cât şi faţă de perioada similară din sezonul precedent, când au fost 77.313, respectiv cu 4,9% mai puţine.

Şi numărul cazurilor de gripă clinică neconfirmată de laborator (ILI) a crescut în săptămâna 17-23 noiembrie faţă de perioada similară a anului trecut, de la 8 la 33.

Tot în săptămâna 17-23 noiembrie au fost înregistrate şi şapte cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu două mai multe faţă de săptămâna precedentă şi cu patru mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile precizează, în raportul săptămânal, că nu s-au înregistrat cazuri de SARI confirmate cu virus gripal şi nu a fost comunicat niciun deces.

Până în 23 noiembrie au fost vaccinate antigripal 12.750 de persoane din grupele la risc, cu vaccin gratuit distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici