Prahova: Incinerator ecologic inaugurat în parcul industrial Brazi, investiţie de cinci mil. euro

Un incinerator ecologic pentru deşeuri medicale şi industriale periculoase şi nepericuloase a fost inaugurat, joi, în Parcul Industrial Brazi, investiţia, în valoare de cinci milioane de euro, fiind făcută de o firmă administrată de un fost prefect al judeţului Prahova.

661 afișări

Incineratorul ecologic inaugurat, joi, în Parcul Industrial Brazi, care aparţine Consiliului Judeţean Prahova, este unul dintre cele mai mari incineratoare din România şi are o capacitate de ardere de 4.000 de tone de deşeuri anual, a declarat Radu Oprea, fost prefect al judeţului Prahova în perioada în care PSD şi PDL s-au aflat împreună la guvernare, în prezent administrator al firmei Eco Burn care a investit în construirea acestui incinerator, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, investiţia are o valoare de aproape cinci milioane de euro, iar utilajele au fost cumpărate de firmă în leasing, garanţia pentru acest leasing constituind-o activele altor firme care fac parte din grupul Urban Icim.

Radu Oprea a declarat corespondentului MEDIAFAX că incineratorul inaugurat joi asigură arderea deşeurilor medicale strânse din mai multe judeţe, respectiv Prahova, Buzău, Dâmboviţa, Sibiu, Argeş şi Bucureşti.

De asemenea, firma Eco Burn are contracte pentru incinerarea deşeurilor industriale provenite de la mai mulţi agenţi economici mari din Prahova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici