Video Prima stradă "smart" din România este aproape gata. Cum va arăta

  • Cluj-Napoca va avea în curând prima stradă "smart" din România
  • Lucrările sunt pe final, iar peste o săptămână strada va fi inaugurată
  • Strada "smart" are bănci cu încărcător, stâlpi de electricitate cu Wi-Fi şi staţii de încărcare pentru trotinete şi maşini
  • Investiţia a costat 4,3 milioane de lei
692 afișări

Eşti obişnuit cu telefoane şi device-uri smart, aşa că am o veste bună pentru tine. Peste o săptămână te vei putea plimba pe strada smart din Cluj. Lucrările sunt aproape gata.

Raisa Humeniuc: “Pe strada smart din Cluj o să poţi să stai liniştit şi chiar să lucrezi fără grija că ţi se descarcă bateria la telefon sau laptop. Aici găseşti bănci cu încărcător şi stâlpi de electricitate cu Wi-Fi. În plus ai staţii de încărcare pentru trotinete, maşini şi bicilete.”

Strada este una demnă de secolul în care trăim.

Emil Boc, primar Cluj-Napoca: “De asemenea are un sistem de irigare modern, bazat pe senzori, are pavaje cu marcaje tactile pentru persoanele cu dizabilităţi şi un sistem de iluminat bazat pe LED cu telegestiune de la distanţă într-un cadru ăn care avem peste 48 de arbori plantaţi.

Localnicii abia aşteaptă să vadă rezultatul final.

Localnică: "Când va fi gata, va fi frumoasă. Cum arăta înainte strada asta? Foarte urâtă, ca nu era asfaltată. Dacă o să fie poliţie, o să fie bine. În rest îmi place, e frumos. O să vedem când o să fie gata ce o să fie."

Proiectul a fost finanţat din fonduri europene şi s-au investit 4,3 milioane de lei.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici