Silaghi: Voiculescu mi-a cerut să dau o declaraţie pentru că CNSAS îl defăima

Paraschiva Silaghi, verişoara lui Dan Voiculescu, afirmă că liderul PC a dat Securităţii declaraţii numeroase, "gratuite şi fără motiv", note pe care le-a văzut după ce acesta o rugase să îi ia apărarea, întrucât "CNSAS îl defăima".

47 afișări
Imaginea articolului Silaghi: Voiculescu mi-a cerut să dau o declaraţie pentru că CNSAS îl defăima

Senatorul PC Dan Voiculescu

Contactată telefonic, Paraschiva Silaghi a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că şi-a schimbat declaraţia faţă de Dan Voiculescu, pentru că atunci când a dat prima declaraţie "nu a avut în faţă actele de la CNSAS".

Potrivit sursei citate, dosarul său a fost desecretizat la doi ani de la momentul când a fost chemată în ţară de Voiculescu, care i-a motivat că-l defăimează CNSAS.

"Am constatat că în perioada '73 şi chiar după anii '80 au fost date declaraţii numeroase, gratuite şi fără motiv. Dânsul, dacă se va dovedi că a greşit, va trebui să plătească", a afirmat Silaghi.

Ea a explicat că a dat declaraţia iniţială la cererea lui Voiculescu, fiind chemată de el.

Ruda liderului PC a ţinut să sublinieze că dacă sunt declaraţii la Securitate fără valoare, "cum că cineva a adus acasă o pâine mai mare, acelea trebuie aruncate".

"Dacă cineva a greşit fundamanetal, trebuie să plătească, pentru că este nevoie de democraţie", a susţinut Silaghi, care a adăugat că îşi doreşte ca "tineretul să conducă România".

Paraschiva Silaghi, verişoara lui Dan Voiculescu, şi-a anulat declaraţiile anterioare în dosarul în care politicianul contestă verdictul de colaborare cu Securitatea, acţiunea acesteia venind după ce şi-a văzut în dosarul personal de la CNSAS că liderul PC a dat informaţii despre ea.

Paraschiva Silaghi, verişoara lui Dan Voiculescu, a făcut cerere de intervenţie în interes propriu în procesul care se derulează la Curtea de Apel Bucureşti, anulându-şi declaraţiile anterioare pentru că, după ce şi-a văzut dosarul de la CNSAS, şi-a dat seama că politicianul dăduse informaţii despre ea Securităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici