Stadionul "Lia Manoliu" va fi gata pentru finala UEFA din 2012

Sorin Oprescu, primarul municipiului Bucureşti, a declarat, la bilanţul primului an de activitate, că plăţile sunt la zi pentru "Lia Manoliu", iar termenul de finalizare este cel târziu sfârşitul anului 2010, adăugând că finala UEFA se va putea juca pe Stadionul Naţional.

53 afișări
Imaginea articolului Stadionul "Lia Manoliu" va fi gata pentru finala UEFA din 2012

Stadionul "Lia Manoliu" va fi gata pentru finala UEFA din 2012 (Imagine: Mediafax Foto)

Oprescu a spus că municipalitatea a alocat 40 de milioane de lei anul acesta pentru Stadionul Naţional, iar Guvernul mai vine cu de patru ori această sumă.

"Suntem la zi cu plaţile. Constructorul are o întârziere de lucru de 20 de săptămâni. Aşa cum ştiţi, termenul de finalizare a acestei investiţii este 31 august 2010. Data reală a încheierii lucrărilor, dacă întârzierile nu vor putea fi recuperate, este finalul anului 2010. Asta înseamnă că toate supoziţiile potrivit cărora finala UEFA nu se poate juca pe Lia Manoliu în 2012, sunt false", a subliniat Oprescu.

În privinţa cupolei stadionului, care nu este prevăzută în contract, Oprescu a spus că discuţiile rămân deschise, din punct de vedere al legalităţii şi al finanţării. "Când spun discuţii mă refer la cei trei factori implicaţi: Primărie, Guvern, Constructor", a spus Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici