Tânăr reţinut în Capitală pentru evaziune din comerţ online cu pantofi sport şi lenjerii de pat

Un tânăr care vindea online articole vestimentare, dar şi lenjerii de pat, pe site-uri precum converşi.ro şi lenjeriidetop.ro, a fost depistat de poliţiştii Capitalei şi este cercetat pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2,5 milioane de lei, fiind reţinut.

1762 afișări
Imaginea articolului Tânăr reţinut în Capitală pentru evaziune din comerţ online cu pantofi sport şi lenjerii de pat

Tânăr reţinut în Capitală pentru evaziune din comerţ online cu pantofi sport şi lenjerii de pat (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, vineri, poliţiştii bucureşteni, din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Sector 6, sub directa supraveghere a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în executare un număr de patru mandate de percheziţie domiciliară.

Din datele şi informaţiile deţinute la nivelul Poliţiei Sectorului 6 - Serviciul de Investigare a Fraudelor, coroborate cu sesizările primite de la cetăţeni, a rezultat faptul că prin intermediul mai multor site-uri, în unele locuri, se comercializează online articole vestimentare, fără a fi eliberate documente fiscale, în scopul sustragerii de la plata impozitelor şi taxelor.

Printre site-urile vizate se numără conversi.ro şi lenjeriidetop.ro, au precizat pentru MEDIAFAX surse din Poliţie.

În urma cercetărilor, poliţiştii au constatat că numărul de telefon indicat la secţiunea "Contact" pe mai multe site-uri era al unui bărbat, asociat în cadrul a patru firme. Acesta îşi desfăşura activitatea într-o clădire din sectorul 2, pe care nu era menţionată nicio societate comercială (firma/marcă/reclamă luminoasă).

Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost identificate înscrisuri ce probează activitatea infracţională, unităţi de calcul portabile (laptop-uri), sume de bani şi diferite cantităţi de articole vestimentare, acestea neavând documente de provenienţă şi fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, au fost identificate patru persoane care desfăşurau, fără forme legale de angajare, activităţi remunerate în interesul suspectului.

În sarcina acestuia, se reţine că, în intervalul 2013 - 2014, prin ascunderea activităţii comerciale on-line, s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale aferente, provocând bugetului de stat un prejudiciu estimat la suma de 2.500.000 de lei (aproximativ 570.000 euro).

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată, cu suspectul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici