Traficul la ieşirea din ţară prin Vama Nădlac, dublu, în ultimele 24 de ore

Traficul prin vama arădeană Nădlac s-a dublat la ieşirea din ţară, în ultimele 24 de ore, când circa 12.000 de persoane au plecat din România prin acest punct de frontieră, majoritatea fiind muncitori români veniţi în concediu, în timp ce la vămile din Timiş nu s-au înregistrat valori crescute.

948 afișări
Imaginea articolului Traficul la ieşirea din ţară prin Vama Nădlac, dublu, în ultimele 24 de ore

Traficul la ieşirea din ţară prin Vama Nădlac, dublu, în ultimele 24 de ore

Poliţiştii arădeni de frontieră spun că traficul va mai creşte, pe sensul de ieşire din România, în zilele următoare, astfel că pentru punctele de frontieră din judeţul Arad sunt pregătiţi 140 de lucrători care vor controla documentele de călătorie.

"Începând de astăzi (luni - n.r.), poliţiştii de frontieră se pregătesc pentru întoarcerea cetăţenilor români şi străini în ţările de reşedinţă, respectiv de origine, după petrecerea sărbătorilor de iarnă pe teritoriul ţării noastre. Se prognozează că cel mai tranzitat punct de trecere a frontierei va fi, în continuare, Nădlac, sens în care s-au luat măsuri pentru asigurarea unui control fluent", se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

Grănicerii arădeni spun că vor suplimenta numărul de benzi rutiere pe sensul de ieşire pe măsură ce traficul se intensifică, pentru a nu se forma blocaje. Ei recomandă celor care ies din ţară prin judeţul Arad să folosească şi punctele Vărşand şi Turnu, care nu sunt aglomerate. Prin cele două puncte au ieşit din ţară, în ultimele 24 de ore, circa 3.000 de persoane.

În luna decembrie 2008, punctele de frontieră din Arad au fost tranzitate de 563.409 persoane, din care 373.459 au fost cetăţeni români şi 189.950 cetăţeni străini. Autorităţile de frontieră spun că cei mai mulţi au venit în ţară chiar înainte de Crăciun, când au intrat 334.000 de persoane, majoritatea români.

În schimb, traficul la ieşirea din ţară prin punctele de frontieră din judeţul Timiş a crescut în ultimele 24 de ore cu doar cinci la sută, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş, Ciprian Gaic.

Astfel, în ultimele 24 de ore un număr de 4.500 de persoane au ieşit din ţară prin punctele de frontieră din Timiş, în zilele obişnuite traficul fiind, în medie, de 4.250 de persoane pe zi.

Conform sursei citate, la punctul de trecere a frontierei de la Cenad, spre Ungaria, s-a mai deschis o bandă de circulaţie pe sensul de ieşire din ţară, astfel că traficul se desfăşoară pe două benzi.

Şi la Vama Porţile de Fier din judeţul Mehedinţi, traficul a fost dublu în ultimele 24 de ore, pe sensul de ieşire din ţară, în condiţiile în care românii care lucrează în ţări din Spaţiul Schengen şi care s-au întors acasă de sărbători revin acum la muncă în Italia, Spania sau Franţa.

"Dacă în primele trei zile ale anului au ieşit din România prin Vama Porţile de Fier I un număr de 1.500 de cetăţeni români, cu 330 de mijloace de transport, numai în data de 4 ianuarie au tranzitat acest punct de trecere a frontierei un număr de 3.400 de cetăţeni români şi 600 de cetăţeni străini, cu peste 1.400 de mijloace de transport", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, Valeriu Pera.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici