Turişti rătăciţi pe munte, recuperaţi de către jandarmii din Vâlcea

  • Weekend cu peripeţii pentru doi tineri din Craiova, care au mers la schi în Vâlcea.
  • Aceştia au urcat pe pârtia Domeniului Schiabil Transalpina, iar la coborâre au ales un alt traseu, prin pădure, un drum pe care nu îl cunoşteau, şi s-au pierdut.
220 afișări
Imaginea articolului Turişti rătăciţi pe munte, recuperaţi de către jandarmii din Vâlcea

Turiştii au avut noroc

La scurt timp, s-a întunecat. Prietenii lor aflaţi la baza pârtiei, după ce i-au aşteptat aproximativ 3 ore în zadar, au apelat la jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Voineasa, de teamă să nu fi păţit ceva.

Jandarmii vâlceni s-au folosit de o autospecială cu semnalele acustice şi sonore pornite, iar alt jandarm a pornit pe schiuri, în timp ce altul a plecat cu snowmobilul.

Au încercat sa îi sune tot timpul, dar telefoanele le erau închise...până la un moment dat, când unul dintre turiştii rătăciţi a răspuns speriat la telefon. Acesta a fost liniştit de către jandarm, care l-a asigurat că dacă îşi păstrează calmul şi îi dă câteva informaţii, în scurt timp o să fie găsiţi.

Au fost îndrumaţi de către jandarmi, care cunoşteau foarte bine zona, astfel încât, în aproximativ 20 de minute, au reuşit să iasă la un drum forestier şi să fie găsiţi.

Nu au fost necesare îngrijiri medicale pentru cei doi tineri, care au mărturisit jandarmilor vâlceni că a fost ultima oară când se abat de la un traseu marcat şi că după această experienţă neplăcută au conştientizat cu adevărat pericolele la care au fost expuşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici