Video VIDEO | Salvatori din 16 ţări ale lumii se întrec în metode de descarcerare şi acordare a primului ajutor

Cele mai bune echipe în descarcerare şi prim ajutor calificat din 16 ţări, printre care şi România, se întâlnesc, în perioada 31 august – 3 septembrie, la Târgu Mureş, unde au loc exerciţii în care vor fi testate abilităţile salvatorilor, iar la final, cei mai buni vor fi premiaţi.

385 afișări

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Competiţia Mondială de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat este găzduit pentru prima dată de România, la Târgu Mureş, şi va reuni cele mai bune echipe în descarcerare şi prim ajutor calificat din 16 ţări ale lumii.

„Sub arbitrajul evaluatorilor străini şi români, competitorilor le vor fi testate abilităţile şi experienţa profesională dobândite în misiunile de salvare, bazate pe scenarii prevăzute cu grade diferite de dificultate. La finalul activităţii, câştigătorii vor fi recompensaţi cu medalii, cupe şi diplome asigurate de către organizatori şi partenerii instituţionali”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de IGSU.

Întrecerea debutează miercuri, la ora 18.00, în Parcul Trandafirilor din Târgu Mureş Printre participanţi se numără şi secretarului de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi inspectoratelor judeţene, membri ai autorităţilor publice centrale şi locale, medici coordonatori ai principalelor UPU SMURD din ţară, dar şi reprezentanţi ai World Rescue Organization.

Intrarea publicului la competiţie va fi liberă.

Competiţiile World Rescue Challenge reunesc, începând cu anul 1999, cele mai bune echipe de descarcerare şi prim-ajutor din lume, care provin din ţările membre World Rescue Organization, la care şi România a aderat în urmă cu patru ani.

În România, IGSU organizează competiţia de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat din anul 2012, fiind remarcat, an de an, un progres continuu al echipajelor participante.

Probele competiţiei de descarcerare constau în proba rapidă, de 10 minute, o probă standard, de 20 minute, fiecare cu câte o victimă încarcerată şi grade diferite de dificultate, şi o probă complexă de 30 de minute. De asemenea, în cadrul competiţiei este testat modul de acordare a primului ajutor calificat persoanelor care sunt victime ale accidentelor rutiere şi prezintă diferite traume sau leziuni la nivelul corpului.

Potrivit IGSU, întrecerea salvatorilor urmăreşte dezvoltarea şi îmbunătăţirea metodelor de intervenţie în cazul accidentelor rutiere cu victime, prin creşterea performanţelor profesionale ale salvatorilor şi preluarea metodelor de acţiune ale echipelor din celelalte ţări participante.

La World Rescue Challenge de la Târgu Mureş participă 35 de echipaje de descarcerare şi 34 de echipaje de prim ajutor din 16 ţări, respectiv Australia, Africa de Sud, Brazilia, Canada, Cehia, Columbia, Elveţia, Franţa, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Portugalia, România, Spania, Statele Unite ale Americii.

Din partea României, participă echipaje reprezentative ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Alba, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Iaşi, Mureş, Maramureş şi Vâlcea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici