Zeci de PERCHEZIŢII în 12 judeţe şi în municipiul Bucureşti pentru INFRACŢIUNI economice prin firme fantomă

Poliţiştii efectuează, miercuri dimineaţa, 37 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele mai multor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de peste 3 milioane de euro, prin infracţiuni economice realizate prin firme de tip „fantomă”.

501 afișări
Imaginea articolului Zeci de PERCHEZIŢII în 12 judeţe şi în municipiul Bucureşti pentru INFRACŢIUNI economice prin firme fantomă

Zeci de PERCHEZIŢII în 12 judeţe şi în municipiul Bucureşti pentru INFRACŢIUNI economice prin firme fantomă (Imagine: Liviu Maftei/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă emis miercuri dimineaţa de Poliţia Română, percheziţiile la care participă 130 de poliţiştii au loc în 12 judeţe şi în municipiul Bucureşti, activităţile desfăşurându-se într-un dosar instrumentat de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul IPJ Prahova.

Sursa citată arată că vor fi puse în aplicare 25 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Prahova, împreună cu cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, efectuează 37 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Hunedoara, Bacău, Prahova, Argeş, Botoşani, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman şi Tulcea la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Din cercetări, se pare că persoanele bănuite ar fi creat, în perioada 2013 – 2015, un circuit comercial fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

„În fapt, cei în cauză, prin intermediul a 12 societăţi, care activau în domeniul comerţului cu materiale reciclabile, ar fi efectuat operaţiuni bancare (retragere de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. În baza facturilor emise de firmele „fantomă”, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 900.000 de euro, constând în impozit pe profit neconstituit şi TVA dedus în mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor, sunt în valoare de aproximativ 2.200.000 de euro”, se arată în comunicat de presă al Poliţiei Române, emis miercuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici