Declaraţie de dragoste făcută de Cristina Neagu echipei naţionale: Aş da toate titlurile individuale pentru o medalie de aur

Cristina Neagu, actuala handbalistă a clubului Buducnost Podgorica, a declarat la ProSport LIVE, că nu se aştepta să primească şi în acest an titlul de cea mai bună jucătoare a lumii.

376 afișări
Imaginea articolului Declaraţie de dragoste făcută de Cristina Neagu echipei naţionale: Aş da toate titlurile individuale pentru o medalie de aur

Cristina Neagu: Aş da toate titlurile individuale pentru o medalie de aur cu naţionala României

Cristina Neagu (28 de ani), interul stânga care va evolua din vară la CSM Bucureşti, a fost aleasă cea mai bună jucătoare de handbal a anului 2016. Anul trecut, Cristina Neagu a reuşit să ajungă cu Buducnost în Final Four-ul de la Budapesta, iar cu echipa naţională a României a terminat pe locul cinci la Campionatul European, având o evoluţie de excepţie.

"Este un moment istoric pentru mine şi cred că ar trebui să fie pentru tot sportul românesc. Sunt foarte mândră şi fericită. Mai am câţiva ani de jucat, nu se ştie ce se poate întâmpla... Important este să fiu sănătoasă şi să mă bucur de handbal. Iar dacă mai vin asemenea titluri, sunt binevenite. Nu pot să spun că mă aşteptam. Dacă în 2015 eram destul de sigură că voi primi acest premiu, anul trecut nu mă aşteptam. Am fost foarte emoţionată când am aflat vestea, am fost foarte copleşită de emoţie. Anul trecut aşteptam doar să primesc premiu, acum a fost mult mai emoţionant", a declarat Cristina Neagu la ProSport LIVE.

Viitoarea jucătoare de la CSM Bucureşti a dezvăluit că ar renunţa la toate titlurile individuale, dacă ar cuceri un aur cu naţionala României: "Sunt foarte importante aceste premii, dar eu joc un sport de echipă şi aş da toate titlurile individuale pentru o medalie de aur cu naţionala României. Voi da totul pentru asta. Încă nu mi-am pierdut speranţa, încă avem şanse. Am fost destul de aproape în ultimii ani, dar n-a fost să fie", a mărturisit Cristina Neagu.

Este cea de-a treia distincţie de acest gen pe care o primeşte Cristina Neagu şi a doua la rând. Legitimată la Buducnost Podgorica, Neagu a depăşit-o pe norvegianca Nora Mork. Cristina a obţinut 37,14% din voturile fanilor, mass-mediei şi a experţilor IHF. Mork a obţinut 20,86%. Nycke Groot, Isabelle Gullden, de la CSM Bucureşti, şi Kari Grimsbo au mai fost nominalizate.

Din vara acestui sezon, Cristina Neagu va evolua la CSM Bucureşti, club care se va despărţi de Linnea Torstensson şi Carmen Martin Berenguer.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici