Delegaţia Uruguayului, jefuită în timpul meciului cu Franţa

Doi membri ai delegaţiei uruguayene de la Cupa Mondială au fost tâlhăriţi, rămânând fără 12.000 de dolari, vineri seară, în timp ce Uruguay juca în compania Franţei, într-un meci contând pentru grupa A, informează presa locală.

12 afișări
Imaginea articolului Delegaţia Uruguayului, jefuită în timpul meciului cu Franţa

Delegaţia Uruguayului, jefuită în timpul meciului cu Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ernesto Rodríguez şi Daniel Marotta, membri ai delegaţiei, au făcut plângere la poliţia din Johannesburg, susţinând că furtul s-a produs la hotelul Vineyard, unde este cazată echipa, care juca, la ora producerii faptelor, în compania Franţei, în prima zi la CM.

Rodríguez a declarat că hoţii i-au furat patru mii de dolari ce îi aparţineau, în timp ce Marotta a afirmat că i-au fost furaţi opt mii de dolari, bani ce aparţineau delegaţiei uruguayene.

Mai multe cazuri de jaf şi tâhării au fost semnalate încă dinainte de începerea CM. Astfel, trei ziarişti sportivi, doi portughezi şi un spaniol, au fost jefuiţi şi ameninţaţi cu arma de persoane necunoscute, în camerele de hotel din localitatea Magaliesburg, aflată la circa 120 de kilometri de Johannesburg. Jurnaliştilor le-au fost furate mai multe bunuri, precum şi sume de bani. De asemenea, patru jurnalişti chinezi de la o publicaţie din Anhui au fost victime ale unui jaf armat la Johannesburg, hoţii furându-le banii şi un aparat de fotografiat.

Cu ocazia Cupei Mondiale de fotbal, peste 300.000 de turişti străini sunt aşteptaţi în Africa de Sud, o ţară cu o rată înaltă a criminalităţii.

Africa de Sud a investit circa 130 de milioane de euro pentru consolidarea dispozitivului de securitate şi a recrutat încă 44.000 de agenţi, ducând efectivul la peste 180.000 de persoane.

Află aici care este programul Cupei Mondiale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici