FIFA: Raportul anchetei cu privire la CM din 2018 şi din 2022 nu va fi publicat

Raportul anchetei cu privire la atribuirea organizării ediţiilor din 2018 şi din 2022 ale Cupei Mondiale nu va fi publicat, conform codului de etică şi în aşteptarea continuării procedurii, a declarat, vineri, Marco Villinger, director în cadrul FIFA.

63 afișări
Imaginea articolului FIFA: Raportul anchetei cu privire la CM din 2018 şi din 2022 nu va fi publicat

FIFA: Raportul anchetei cu privire la CM din 2018 şi din 2022 nu va fi publicat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În ultimele zile au existat mai multe solicitări de publicare a raportului, inclusiv din partea lui Michael Garcia, anchetatorul care a întocmit documentul.

Însă codul de etică al FIFA garantează confidenţialitatea martorilor interogaţi în astfel de cazuri, a subliniat Villinger.

Michael Garcia a remis la 5 septembrie raportul în cauză Comisiei de Etică a FIFA. La începutul lunii noiembrie, preşedintele camerei de judecată din cadrul comisiei, Hans-Joachim Eckert va spune dacă raportul lui Garcia a fost întocmit conform regulilor şi dacă este complet sau sunt necesare informaţii suplimentare. Apoi Garcia va solicita eventual ca procedurile în acest caz să continue. Camera de judecată va analiza solicitarea şi va lua o decizie.

"Astfel, este de competenţa camerei de judecată să decidă ce trebuie respectat în ceea ce priveşte confidenţialitatea - garantată de codul de etică - şi nu de competenţa Comitetului Executiv al FIFA. La începutul lunii noiembrie va exista un comunicat al camerei de judecată. Nu ştiu ce va fi mai departe", a explicat Marco Villinger.

Organizarea turneului final al Cupei Mondiale din 2018 a fost atribuită Rusiei, iar cea a ediţiei din 2022 Qatarului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici