Liberation: Adrian Mutu, copilul teribil din ce în ce mai pozitiv

"Adrian Mutu, copilul teribil din ce în ce mai pozitiv", a titrat cotidianul francez Liberation, la o zi după ce Comitetul Olimpic Italian (CONI) a anunţat că atacantul român a fost găsit dopat la un control efectuat la 10 ianuarie.

22 afișări
Imaginea articolului Liberation: Adrian Mutu, copilul teribil din ce în ce mai pozitiv

Liberation: Adrian Mutu, copilul teribil din ce în ce mai pozitiv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un alt jurnal francez, Le Figaro, scrie că Mutu a recidivat şi că depistarea pozitivă a românului este "o lovitură dură pentru Fiorentina", care va trebui să îl suspende sau chiar să îl concedieze pe atacant.

"Mutu: de la cocaină la un stimulent dietetic", a titrat cotidianul spaniol El Confidencial. Jurnalul aminteşte că în 2004 jucătorul român le-a spus fanilor echipei Juventus Torino, la prezentarea sa oficială, că nu va repeta greşeala făcută la Chelsea, unde a fost depistat pozitiv cu cocaină. "Este considerat un erou în România, deşi este posibil ca în curând să fie uitat, dacă şi când CONI îi va aplica pedeapsa maximă", adaugă sursa citată.

Ziarul italian La Stampa a titrat: "Mutu, campion pierdut pentru o pilulă de slăbire". "Mutu a picat din nou în capcană", menţionează cotidianul.

"Mutu nu! Din nou doping" este titlul unui articol din jurnalul La Nazione. "Pozitiv la testul antidoping. Patru cuvinte devastatoare în cazul lui Mutu", scrie sursa citată.

Şeful galeriei echipei Fiorentina, Stefano Sartoni, citat de violanews.com, consideră că Mutu a fost naiv şi riscă să plătească scump pentru acest lucru. "Îmi pare foarte rău şi sperăm măcar că proba B îi va da dreptate lui Mutu. Era cel mai în formă jucător din echipă şi în ultimele meciuri a fost decisiv. Mutu a fost naiv şi acum riscă să plătească scump", a spus Sartoni.

Atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a fost depistat pozitiv cu sibutramină în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatul Italiei, a anunţat, joi, Comitetul Olimpic Italian (CONI).

Sibutramina, substanţă folosită în tratamentul obezităţii, acţionând prin reducerea senzaţiei de foame, figurează pe lista produselor interzise de către Agentia Mondială Antidoping.

Potrivit presei italiene, Mutu, care a fost depistat pozitiv şi în 2004, cu cocaină, pe vremea când evolua la Chelsea, riscă o suspendare între un an şi patru ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici