Lucescu: Am cedat fizic şi pshic după pauză

Tehnicianul Mircea Lucescu a declarat că echipa sa Şahtior a cedat fizic şi psihic în repriza a doua a meciului pe care l-a disputat, marţi, pe terenul echipei Manchester United, scor 0-1, partidă în urma căreia formaţia ucraineană a ratat calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

229 afișări
Imaginea articolului Lucescu: Am cedat fizic şi pshic după pauză

Mircea Lucescu (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"Putem spune că au fost două meciuri într-unul. Un meci în prima repriză şi altul diferit după pauză. Cred că nu ar fi fost o surpriză dacă am fi câştigat prima repriză cu 2-0. Am avut ocazii de gol datorită combinaţiilor şi controlului bun al balonului. Am condus jocul în primele 45 de minute. Am cedat în repriza a doua atât fizic, cât şi psihic. Nu am mai fost echipa dinaintea pauzei. În repriza secundă, Manchester United a câştigat multe dueluri la mijlocul terenului şi a interceptat multe mingi. Din nou trebuie să recunosc marea diferenţă dintre campionatele din Anglia şi Ucraina. Ei joacă astfel de meicuri la fiecare trei zile, în timp ce pentru noi asemenea partide sunt rare. Îi felicit pe cei de la Manchester United şi le doresc succes în continuare. Vreau să remarc mişcarea adversarilor, în special a lui Rooney, care a făcut un număr incredibil de spinturi de 60-70 de metri, punând presiune pe defensiva noastră", a afirmat Lucescu, potrivit site-ului oficial al clubului din Doneţk.

Totuşi, Lucescu rămâne cu consolarea participării în şaisprezecimile Ligii Europa, o "competiţie interesantă" în opinia antrenorului român. "Este o competiţie interesantă, în care s-a investit mult. Cred de asemenea că participă cluburi puternice. Aşa că va fi interesant pentru noi să evoluăm în această competiţie", a spus Lucescu.

Formaţia ucraineană Şahtior Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, a ratat calificarea în optimile Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă, marţi, în deplasare, cu scorul de 1-0, de echipa engleză Manchester United. Unicul gol al meciului a fost marcat de Jones '67.

Manchester United va merge în optimile de finală ale LC de pe primul loc din grupa A, alături de formaţia germană Bayer Leverkusen, care trecut de Real Sociedad, scor 1-0, prin golul marcat de Toprak '49.

Clasamentul final al grupei A este următorul: 1. Manchester United - 14 puncte; 2. Bayer Leverkusen - 10 puncte; 3. Şahtior Doneţk - 8 puncte; 4. Real Sociedad - 1 punct.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici