Tour du Faso, suspendat din cauza epidemiei de Ebola

Competiţia ciclistă Tour du Faso, programată între 23 octombrie şi 2 noiembrie în Burkina Faso, a fost suspendată de teama izbucnirii unei epidemii de Ebola, deşi în această ţară nu a fost înregistrat niciun caz de febră hemoragică.

72 afișări
Imaginea articolului Tour du Faso, suspendat din cauza epidemiei de Ebola

Tour du Faso, suspendat din cauza epidemiei de Ebola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem în situaţia în care Ebola a lovit multe ţări din regiune şi noi credem că nu ar fi prudent să organizăm evenimente mari. Din acest motiv am decis să amânăm un anumit număr de activităţi, printre care şi Tour du Faso", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al guvernului, Alain Edouard Traore.

Ciclişti din 12 ţări, patru europene (Germania, Belgia, Franţa şi Olanda) şi opt africane (Alegeria, Benin, Burkina Faso, Camerun, Coasta de Fildeş, Mali, Maroc şi Togo), niciuna atinsă de Ebola, îşi anunţaseră participarea la această competiţie.

Tour du Faso, una dintre cele mai importante competiţii de pe continetul african, exceptându-le pe cele de fotbal, reprezintă un eveniment cu expunere majoră pentru Burkina Faso. Ţara riscă să primească sancţiuni din partea Uniunii Cicliste Internaţională, ale cărei reguli presupun anularea unei competiţii cu cel puţin şase luni înaintea startului.

Deşi nu a fost înregistrat niciun caz de ebola, autorităţile locale se declară insufcient pregătite pentru a combate o eventuală epidemie, astfel că au anulat o reuniune a Uniunii Africane, programată la începutul lunii septembrie, în capitala Ouagadougou, şi un târg internaţional de artizanat, care ar fi urmat să aibă loc între 31 octombrie şi 9 noiembrie şi la care erau aşteptaţi peste 400.000 de vizitatori.

Febra hemoragică a provocat moartea a 3.338 de persoane în Africa de Vest, în cinci ţări, Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria şi Senegal, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), efectuat la 28 septembrie şi dat publicităţii miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici