- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (30.07.2009, 20:49)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alimentele organice nu sunt mai nutritive decât cele convenţionale
Alimentele organice nu au calităţi nutriţionale mai mari decât produsele alimentare obţinute prin metode convenţionale, potrivit unui studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition.
40 afișări
Alimentele organice nu sunt mai nutritive decât cele convenţionale (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)
Cercetătorii de la London School of Hygiene & Tropical Medicine au declarat că oamenii plătesc mai mult pentru alimentele organice, deoarece acestea sunt percepute ca produse care aduc anumite beneficii din punct de vedere al sănătăţii, contribuind astfel la crearea unei pieţe globale a alimentelor organice, estimată la 48 de miliarde de dolari, în 2007.
O analiză a 162 de lucrări ştiinţifice publicate în literatura de specialitate, în ultimii 50 de ani, a relevat faptul că, în realitate, nu există o diferenţă semnificativă între beneficiile aduse de cele două categorii de alimente, organice şi comune.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Interviul integral Macron – The Economist. Europa, arme nucleare și restabilirea ordinii mondiale: Cum vede Macron viitorul?
-
Sectorul din Bucureşti campion şi cel condaş la absorbţia de fonduri europene. Doar 3 din 10 euro programaţi în ultimii patru ani au fost cheltuiţi în Capitală
-
Războiul din Ucraina, ziua 802. Ucraina susţine că a doborât un avion cu reacţie Suhoi Su-25 deasupra regiunii Doneţk
-
O biserică din judeţul Alba s-a făcut scrum în ziua de Paşti. A ars în totalitate
"Un număr mic de diferenţe în privinţa conţinutului nutriţional a fost descoperit între alimentele organice şi cele produse prin metode convenţionale, însă este puţin probabil ca diferenţele să aibă relevanţă din punct de vedere al sănătăţii publice", a declarat Alan Dangour, unul dintre autorii studiului.
"Analiza noastră indică faptul că, în prezent, nu există nicio dovadă care să sprijine ideea superiorităţii nutriţionale a alimentelor organice faţă de cele produse prin metode convenţionale", a adăugat aceeaşi sursă.
Acest studiu a fost realizat la cererea agenţiei guvernamentale britanice care activează în domeniul alimentaţiei publice - Food Standards Agency.
Vânzările de alimente organice au scăzut pe anumite pieţe, inclusiv în Marea Britanie, deoarece actuala recesiune economică i-a obligat pe mulţi consumatori să îşi reducă cheltuielile.
Citește pe alephnews.ro: Cafea sau ceai dimineața? Ceea ce bei îți reflectă personalitatea
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte: Se întâmplă mult mai rapid decât credem şi poate duce la o moarte mult mai brutală decât ne putem imagina
Coşul de cumpărături este mai uşor, iar bonul, tot mai scump? Iată 10 moduri prin care poţi să economiseşti bani la cumpărăturile zilnice. Uneori facem exact opusul fără să ne dăm seama
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe