- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (22.05.2014, 18:06)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Consumul de grepfrut poate ameliora simptomele afecţiunilor pulmonare cronice
Consumul de grepfrut, dar şi de banane, peşte şi brânză ameliorează simptomele bolilor pulmonare obstructive cronice (BPOC), din care fac parte bronşita cronică şi emfizemul pulmonar, ambele fiind cauzate mai ales de fumat.
558 afișări
STUDIU: Consumul de grepfrut poate ameliora simptomele afecţiunilor pulmonare cronice
O echipă de cercetători din Europa şi Statele Unite ale Americii, care a studiat obiceiurile alimentare ale unui grup de 2.167 de pacienţi bolnavi de BPOC, timp de trei ani, a observat o legătură directă între consumul de grepfrut, banane, peşte şi brânză şi ameliorarea simptomelor acestor afecţiuni pulmonare, informează dailymail.co.uk.
Persoanele care au consumat aceste alimente într-un interval de 24 de ore au arătat îmbunătăţiri în ceea ce priveşte o serie de parametri, cum ar fi funcţionarea plămânilor, condiţia fizică şi numărul de globule albe din sânge.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Interviul integral Macron – The Economist. Europa, arme nucleare și restabilirea ordinii mondiale: Cum vede Macron viitorul?
-
Actorul Bernard Hill, cunoscut pentru rolurile din Titanic şi Stăpânul inelelor, a murit
-
Atac la frontiera dintre Israel şi Gaza. Acţiunea a fost revendicată de aripa armată a Hamas
-
Semnal de alarmă: Antisemitismul creşte dramatic la nivel mondial
Corrine Hanson, coordonatoarea studiului, afirmă că pacienţii cu BPOC ar trebui să primească sfaturi nutriţionale, ca parte a tratamentului pe care îl urmează.
Bolile pulmonare obstructive cronice afectează de regulă persoanele cu vârsta de peste 35 de ani, deşi majoritatea bolnavilor sunt diagnosticaţi abia în jurul vârstei de 50 de ani.
BPOC afectează mai des bărbaţii decât femeile, deşi numărul pacientelor diagnosticate cu BPOC în ultimii ani a crescut.
"Dieta este un factor de risc potenţial modificabil pentru dezvoltarea şi evoluţia multor boli şi există dovezi că dieta joacă un rol atât în dezvoltarea, cât şi în simptomele clinice ale BPOC. Acest studiu şi-a propus să evalueze această asociere", a adăugat Corinne Hanson.
Citește pe alephnews.ro: Cafea sau ceai dimineața? Ceea ce bei îți reflectă personalitatea
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte: Se întâmplă mult mai rapid decât credem şi poate duce la o moarte mult mai brutală decât ne putem imagina
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc și-a etalat formele: „Obsessed”
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 17:42
Actorul Bernard Hill, cunoscut pentru rolurile din Titanic şi Stăpânul inelelor, a murit
-
astăzi, 17:20