- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (04.11.2014, 09:42)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Telefoanele inteligente distrug viaţa intimă a cuplurilor
Tehnologia digitală mobilă afectează viaţa sexuală a cuplurilor, diluând nivelul de intimitate dintre parteneri, astfel încât fiecare dintre cei doi ajunge să se aştepte la mai puţine lucruri decât ar trebui de la celălalt, potrivit cercetătorului britanic Paul Levy.
Urmărește
936 afișări
STUDIU: Telefoanele inteligente distrug viaţa intimă a cuplurilor (Imagine: Shutterstock)
Potrivit lui Paul Levy, internetul şi dispozitivele digitale mobile îi fac pe oameni să uite ce înseamă dragostea în lumea reală. Chiar şi copiii îşi ignoră bunicii, fiind mai pasionaţi de telefoanele lor decât să poarte o conversaţie cu aceştia, informează dailymail.co.uk.
Pe măsură ce legăturile directe, fizice, nemijlocite dintre oameni devin tot mai rare, mai diluate, oamenii se adaptează, având aşteptări tot mai mici de la ceilalţi la nivel de interacţiune directă. Oamenii uită cum este dragostea adevărată, uită că trimiterea de sărutări prin e-mail sau sms nu înlocuieşte apropierea intimă reală, spune Levy.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
Cum s-a produs accidentul din Maramureş în care trei poliţişti au fost răniţi
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate ştii de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
Potrivit unui studiu realizat în Statele Unite, cu cât membrii unui cuplu folosesc mai mult platforma de socializare Facebook, cu atât creşte mai mult sentimentul de gelozie dintre ei, ducând în cele din urmă la despărţire. Cercetătorii de la Universitatea din Missouri (SUA) au intervievat sute de utilizatori ai Facebook, cu vârste cuprinse între 18 şi 82 de ani, care considerau că utilizarea de către partener a platformei online duce la apariţia conflictului în relaţie.
Paul Levy spune că, cu cât oamenii recurg mai mult la tehnologie pentru a fi aproape de ceilalţi, cu atât se reduce nivelul de apropiere în viaţa reală.
Un studiu efectuat de Universitatea Oxford asupra a 24.000 de cupluri europene căsătorite a descoperit că satisfacţia maritală este invers proporţională cu nivelul de utilizare a site-urilor de socializare.
Cu cât cuplurile citeau mai mult despre vieţile interesante ale altora, cu atât erau mai predispuse la a-şi vedea propria relaţie şi viaţă ca dezamăgitoare.
Paul Levy spune că o soluţie este evitarea utilizării tehnologiei mobile atunci când nu este cu adevărat necesară. El sfătuieşte cuplurile să nu mai folosească telefoanele şi tabletele în dormitor sau la masă. De asemenea, folosirea unui ceas deşteptător clasic este recomandată în detrimentul telefonului mobil pe post de alarmă, evitând astfel cât mai mult posibil folosirea acestor dispozitive care duc, în cele din urmă, la însingurare.
De asemenea, Paul Levy spune că, atunci când cineva trimite un mesaj constând în litera "X", o prescurtare a cuvântului "sărut", trebuie să îşi amintească să-şi sărute interlocutorul şi în viaţa reală.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe