- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (21.06.2014, 08:56)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Televizorul aprins în fundal afectează dezvoltarea limbajului copiilor
Televizorul aprins în fundal afectează dezvoltarea limbajului copiilor, au descoperit cercetătorii americani într-un studiu.
Urmărește
465 afișări
STUDIU: Televizorul aprins în fundal afectează dezvoltarea limbajului copiilor (Imagine: Shutterstock)
Deşi zgomotul televizorului în fundal este un fenomen obişnuit în cele mai multe case, un studiu al cercetătorilor americani a descoperit că acesta afectează dezvoltarea limbajului copiilor, deoarece părinţii vorbesc mai puţin cu aceştia când televizorul este aprins, conform dailymail.co.uk.
Argumentul oamenilor de ştiinţă americani este că limbajul copiilor se dezvoltă când aceştia îşi ascultă părinţii, iar părinţii discută mai puţin cu copiii când televizorul este aprins.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
În cadrul experimentului, publicat în Journal of Children and Media, părinţii unor copii cu vârstele cuprinse între 12, 24 şi 36 de luni au fost observaţi în timp ce interacţionau cu aceştia în timpul unor jocuri.
Grupul de părinţi şi copii a fost observat timp de o oră, iar jumătate din acest timp, televizorul era aprins în fundal.
Cercetătorii au observat că, în timp ce televizorul era aprins, numărul de cuvinte şi de fraze, precum şi numărul de cuvinte noi rostite de părinţi, au fost mai reduse decât în timpul în care televizorul era stins.
Având în vedere că limbajul utilizat de părinţi are o legătură intrinsecă cu dezvoltarea limbajului copiilor, rezultatele studiului sugerează că expunerea prelungită la zgomotul de fond al televizorului are o influenţă negativă asupra acestui proces.
În Statele Unite ale Americii, copiii sub 24 de luni au parte, în medie, de 5,5 ore de zgomot de fond produs de televizor pe zi.
"Noile noastre rezultate, alături de cercetările anterioare privind efectele negative ale zgomotului de fond al televizorului asupra (...) interacţiunii dintre părinţi şi copii, arată că emisiunile de televiziune care nu sunt adresate copiilor ar trebui evitate cât mai mult posibil", a spus Tiffany Pempek, autoarea studiului.
"Cel mai bine ar fi ca părinţii să se joace cu copilul lor fără să fie distraşi de zgomotul televizorului din fundal", a precizat Tiffany Pempek.
Deşi, până acum, recomandările aveau în vedere expunerea directă la televizor, rapoartele recente au arătat efectul negativ potenţial al expunerii la zgomotul de fundal, despre care părinţii ar putea crede că nu are niciun efect asupra copilului.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe