Simona Halep s-a calificat detaşat în semifinalele Australian Open / Românca va juca împotriva lui Garbine Muguruza

Simona Halep s-a calificat în semifinalele Australian Open, miercuri, după ce a învins-o pe estona Anett Kontaveit, scor 6-1, 6-1. Românca a făcut un joc aproape perfect, a rămas fără set pierdut la Melbourne şi a ajuns pentru a opta oară în penultimul act al unui turneu de Mare Şlem.

6209 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat detaşat în semifinalele Australian Open / Românca va juca împotriva lui Garbine Muguruza

Simona Halep s-a calificat în semifinalele Australian Open

Partida a început cu două game-uri pe propriul serviciu realizat de ambele jucătoare, însă echilibrul s-a rupt imediat. Halep a practicat un joc excelent la serviciu şi a câştigat de trei ori pe serviciul lui Kontaveit, adjudecându-şi rapid primul set, după doar 30 de minute.

Jocul aproape de perfecţiune al Simonei a continuat şi în setul al doilea, constănţeanca câştigând 11 game-uri consecutive. Partida s-a încheiat cu scorul de 6-1, 6-1, după doar 53 de minute. Halep a reuşit patru aşi, a avut un procentaj de 78% al punctelor câştigate pe propriul serviciu şi a comis doar 10 erori neforţate.

Simona Halep rămâne fără set pierdut la turneul de Mare Şlem de la Melbourne. În cele cinci meciuri disputate până acum la Australian Open, românca le-a învins cu 2-0 pe Jennifer Brady, Harriet Dart, Yulia Putintseva, Elise Mertens şi Anett Kontaveit. De asemenea, sportiva din Constanţa s-a calificat pentru a opta oară în semifinalele unui turneu de Mare Şlem.

Simona Halep va juca împotriva lui Garbine Muguruza în semifinalele Australian Open

Simona Halep (3 WTA) va juca în semifinalele Australian Open cu Garbine Muguruza (Spania; 32 WTA). Adversara româncei a trecut în sferturi de Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia; 30 WTA), cu 7-5; 6-3, după o oră şi 35 de minute.

Halep va avea o misiune foarte dificilă. Muguruza a câştigat ultimele trei meciuri fără să piardă set. De partea cealaltă, jucătoarea noastră a terminat toate partidele de la primul Mare Şlem al anului în minimum de seturi, iar în ultimele dueluri s-a impus fără probleme, în puţin peste o oră de joc.

Raportul meciurilor directe este favorabil ibericei, care a câştigat patru din şase. Halep l-a câştigat pe ultimul, la Roland Garros, în 2018.

Simona Halep: Acest an a început excelent şi mă simt mult mai puternică decât în trecut

Simona Halep (3 WTA) a declarat că se simte excelent la Melbourne, miercuri, după ce a obţinut calificarea în semifinalele Australian Open, în urma victoriei cu estona Anett Kontaveit (31 WTA), scor 6-1, 6-1.

"Vă mulţumesc pentru astăzi, pentru fiecare zi. E o plăcere să joc aici, în Australia, şi să pot practica cel mai bun tenis al meu. M-am simţit foarte bine azi pe teren, am fost puternică pe picioare. Ştiam cum să joc contra ei, am fost concentrată şi îmi place foarte mult să joc aici, la Melbourne. Am simţit că mă pot concentra pe ceea ce am de făcut în fiecare zi. Acest an a început excelent şi mă simt mult mai puternică decât în trecut", a spus Halep, imediat după victoria cu Kontaveit.

Românca a vorbit şi despre impactul pe care îl are antrenorul Darren Cahill asupra carierei sale, dar şi despre finala dramatică de la Australian Open 2018, când a cedat contra danezei Caroline Wozniacki.

"Darren este o persoană foarte importantă de când l-am cunoscut. A lucrat mult la atitudinea mea, la jocul meu, iar azi sunt o persoană mai bună, în primul rând, şi abia apoi o jucătoarea mai bună. Îi mulţumesc pentru tot. E o persoană minunată, mă înţelege, iar asta face totul mai bun. Am şi amintiri plăcute din 2018, când am ajuns în finală. Acel meci m-a ajutat să câştig cele două turnee de Mare Şlem pe care le am deja. Poate voi merge spre al treilea, dar vreau să mă concentrez pe următorul meci. Vreau să dau tot ce am mai bun şi poate voi repeta performanţa", a mai spus Halep.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici