O profesoară din Iaşi care a corectat tezele de la Evaluarea Naţională, confirmată cu COVID19 / "Este o situaţie deosebit de gravă"

  • Profesoara din Iaşi a intrat în contact cu cel puţin alte 20 de cadre didactice, în timpul corectării tezelor
  • DSP a început o anchetă epidemiologică
  • Preşedintele USLIP Iaşi îţi spune că, din punctul său de vedere, situaţiile cu cadre didactice infectate apar din cauza redeschiderii şcolilor
3433 afișări
Imaginea articolului O profesoară din Iaşi care a corectat tezele de la Evaluarea Naţională, confirmată cu COVID19 / "Este o situaţie deosebit de gravă"

O profesoară din Iaşi care a corectat tezele de la Evaluarea Naţională, confirmată cu COVID19 / "Este o situaţie deosebit de gravă"

Profesoara a fost confirmată la sfârşitul acestei săptămâni, după ce a participat la corectarea tezelor pentru Evaluarea Naţională. Femeia este deja internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. 
 
"Este o situaţie deosebit de gravă, deoarece persoana respectivă a intrat în contact cu aproximativ 20-30 cadre didactice care au participat la corectarea lucrărilor la proba Limba şi literatura română de la Evaluarea Naţională. Aşteptăm să vedem dacă vom avea alte cazuri de infectare cu COVID-19 printre contacţii doamnei respective.
Dumneaei fiind corector nu a intrat în contact cu elevii, ci cu foarte mulţi profesori", a declarat presei Laviniu Lăcustă, preşedintele  USLIP Iaşi.
 
Acesta îţi spune că situaţiile în care elevi şi profesori sunt infectaţi sunt cauzate şi de redeschiderea şcolilor. 
 
"Considerăm că este o recudescenţă şi pe fondul deschiderilor unităţilor şcolare. Rămâne să vedem în următoarea perioadă care vor fi consecinţele. Dacă lucrurile decurg în acest ritm mi-e teamă ca nu cumva preşedintele României să recurgă la reinstituirea măsurii stării de urgenţă.", a mai precizat Laviniu Lăcustă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici