Oamenii străzii, introduşi în registrul de vaccinare. Peste 700 au primit prima doză de vaccin

Oamenii fără acte de identitate pot fi deja introduşi în registrul de vaccinare, anunţă coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

313 afișări
Imaginea articolului Oamenii străzii, introduşi în registrul de vaccinare. Peste 700 au primit prima doză de vaccin

Oamenii străzii, introduşi în registrul de vaccinare. Peste 700 au primit prima doză de vaccin

Este deja activat registrul electronic naţional pentru vaccinare adresat persoanelor care nu au carte de identitate, în special persoane fără adăpost, a spus, joi, Valeriu Gheorghiţă.

„Acum, instrucţiunea este emisă, centrele de vaccinare ştiu ce au de făcut. În mod deosebit în aceste cazuri se vaccinează cu echipe mobile. În momentul de faţă pot să vă spun că sunt 724 de persoane care se încadrează în această categorie care au fost vaccinate cu doza 1 din 1.341 de persoane care sunt în evidenţă ca fiind în această situaţie, 674 dintre acestea au făcut şi doza a doua, iar 296 inclusiv doza booster”, declară medicul.

Potrivit acestuia, este de multe ori greu să fie asigurată continuitatea schemei de vaccinare, mai ales în cazul persoanelor care sunt fără adăpost şi care de multe ori merg dintr-o regiune a ţării în altă regiune şi sunt foarte greu de regăsit în evidenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici