Peste 2 milioane de români au schema de vaccinare completă. Judeţele cu rata de vaccinare peste medie

  • 20,33% din populaţia eligibilă a fost vaccinată cu cel puţin o doză de vaccin.
  • Cel mai mare procent de persoane vaccinate este la Bucureşti, 31% şi judeţul Cluj, 28%, urmate de judeţele Timiş şi Braşov, cu 22%.
495 afișări
Imaginea articolului Peste 2 milioane de români au schema de vaccinare completă. Judeţele cu rata de vaccinare peste medie

Peste 2 milioane de români au schema de vaccinare completă. Judeţele cu rata de vaccinare peste medie

Potrivit statisticilor, la nivel national, peste 20% din populaţia eligibilă a fost vaccinată cu cel puţin o doză, mai exact 20,33%, din care 11,93% persoane care au fost vaccinate cu o singură doză şi 8,39 cu două. 

Până pe 3 mai au fost vaccinate în total 3.378.699 persoane cu minim o doză, din care doza 1.349.089 cu doza 1 şi 2.029.610 persoane cu doza 2.

„Avem două milioane de persoane cu schema completă, deci beneficii maximale după vaccinare. Am facut o evaluare a ratei de acoperire vaccinală la nivelul judeţelor. Municipiul Bucureşti în acest moment este cu o rată de acoperire vaccinală de 31%. Dacă comparăm cu rata de acoperire din alte judeţe, şi la judeţe nu mă refer la municipii, este cea mai mare acoperire vaccinală din ţară, urmată de Cluj, 28%, Timiş, 22%, Braşov, 22%, Sibiu, 21%, Constanţa, 21%. Sunt primele şase judeţe cu rata de acoperire vaccinală peste media naţională”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Câte persoane sunt pe lista de aşteptare

Cele şase judeţe menţionate, care au rata e acoperire maccinală peste media naţională, au şi cele mai multe persoane pe lista de aşteptare.

În Bucureşti mai sunt circa 7.967 de persoane pe lista de aşteptare. În Mureş, 5.000, în Cluj, peste 3.000, în Galaţi, aproape 2.000, în Prahova, 1.400. Au fost notificate în total peste 1,7 milioane de persoane prin SMS, persoane care au fost înscrise pe listele de aşteptare şi au confirmat programarea, 1.333.000 persoane adică un randament al programărilor de circa 75%”, a completat acesta.

Bilanţul centrelor de vaccinare: sunt active 997 centre de vaccinare care totalizează circa 1.481 fluxuri de cabinete de vaccinare. „Ne dorim să avem o capacitate de vaccinare cât mai mare, în mod deosebit pentru tipurile de vaccin pentru care există dorinţa crescută de vaccinat”.

„În ceea ce priveşte numărul persoanelor programate în acest moment pentru cele trei tipuri de vaccin, în platformă sunt peste1,4 milioane de persoane care urmează să fie vaccinate. 1.055.299  cu Pfizer, Moderna, 163.623 progrmări, cu 6.464 persoane pentru doza 1, la AstraZeneca, 210.929 persoane din care 1.003 persoane sunt pentru doza 1”, a declarat Gheorghiţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici