S-ar putea produce vaccinul anti-COVID în România? Ce spune directorul Terapia

  • Nemţii de la BioNTech caută parteneri în Europa care să ii ajute cu producţia vaccinului.
  • Pentru Europa, vaccinul este fabricat la Puurs, în Belgia, în cea mai mare fabrică Pfizer din afara Statelor Unite.
  • Cu o capacitate de producţie de 400 de milioane de doze de vaccinuri şi medicamente injectabile pe an, uzina nu face faţă comenzilor imense, deşi a angajat 150 de oameni de curând.
8667 afișări
Imaginea articolului S-ar putea produce vaccinul anti-COVID în România? Ce spune directorul Terapia

BioNTech a cumpărat o fabrică aparţinătoare unui alt gigant farmaceutic, Novartis, la Marburg, în Germania, unde ar trebui să înceapă să producă vaccinul anti COVID-19 în februarie. Are acorduri şi cu alte cinci fabrici din Europa, dar sunt puţine cele care pot respecta cerinţele tehnice ale vaccinului.

„În România mă tem că nu se poate fabrica genul acela de tehnologie. Aţi văzut acel flacon mic? Este un flacon de 2 ml, din care se trag 5 doze de vaccin. E o tehnologie de divizare în fracţiuni mici şi în flacon, pentru care, din câte ştiu eu, nu există linii de ambalare în România, iar păstrarea acelui lanţ de frig, la -80 de grade, cu siguranţă va fi foarte dificilă în fabrici care au o altă tehnologie. Cu alte cuvinte, trebuie să ai o fabrică construită special pentru genul acela de tehnologie şi de formulare pentru a-l putea fabrica. Ne aşteptam la genul acesta de situaţii, că din cauza condiţiilor cu totul excepţionale în care trebuie fabricat, depozitat, transportat şi manipulat vaccinul vor apărea dificultăţi în lanţul de aprovizionare”, spune Dragoş Damian, CEO Terapia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici