Studiu: Trebuie să stam cel puţin şase săptâmâni în casă pentru a scăpa de pandemia de coronavirus

Un studiu realizat de un grup de academicieni americani pe 36 de ţări sugerează ca sunt necesare 45 de zile de carantină pentru a opri pandemia, relatează South China Morning Post.

6197 afișări
Imaginea articolului Studiu: Trebuie să stam cel puţin şase săptâmâni în casă pentru a scăpa de pandemia de coronavirus

Studiu: Trebuie să stam cel puţin şase săptâmâni pentru a scăpa de pandemia de coronavirus

Populaţia trebuie să suporte izolarea şi distanţarea socială pentru mai mult de 6 săptămâni până când pandemia poate fi adusă sub control în zona lor.
 
Potrivit studiului apărut în publicaţia de ştiinţă SSRN, ţările care impun măsuri restrictive vor vedea o moderaţie în efectele pandemiei după trei săptămâni, un control al răspândiri după o lună şi un control al contaminării după 45 de zile.
 
În absenţa unui vaccin, medicaţie sau a unei politici de carantină şi izolare va dura luni", au precizat autori studiului.
 
Studiul a fost realizat de Gerard Tellis, Ashis Sood profesori la două universităţi din California. Pentru realizarea lui au fost examinate 36 de ţări şi 50 de state din SUA.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici