Ţara care va face măşti pentru bărbaţii cu barbă. Virusul ar putea cuibări acolo timp de „câteva ore”

În mijlocul pandemiei Covid-19 guvernul israelian nu a neglijat niciun detaliu, nici măcar barba cetăţenilor săi.

630 afișări
Imaginea articolului Ţara care va face măşti pentru bărbaţii cu barbă. Virusul ar putea cuibări acolo timp de „câteva ore”

Ţara care va face măşti pentru bărbaţii cu barbă. Virusul ar putea cuibări acolo timp de „câteva ore”

În timp ce la începutul lunii aprilie autorităţile israeliene au cerut populaţiei să-şi acopere sistematic gura şi nasul în public numeroşi evrei, musulmani, dar şi creştini care poartă barbă ca semn de credinţă au fost cuprinsi brusc de îndoială: trebuiau să-şi radă barba pentru a purta mai uşor o mască de protecţie?, relatează slate.fr.


Un purtător de cuvânt al Rabinului şef al Israelului a spus chiar că ar fi posibil să ceară evreilor religioşi să se radă dacă este necesar, relatează  Al Jazeera.

Abia pe 6 aprilie directorul general adjunct al Ministerului Sănătăţii, Itamar Grotta, a tăiat scurt toate speculaţiile despre păr. Nu bărbaţii cu barbă trebuie să se adapteze la mască, ci mai degrabă măştile să se adapteze bărbaţilor cu barbă. Aşadar oficialul guvernamental a anunţat că israelienii care îşi păstrează barba din motive religioase vor avea în curând la dispoziţie măşti pe măsură pentru a le proteja de virus - care până acum a contaminat peste 8.600 de oameni şi a făcut cincizeci şi cinci morti în ţară.

„Creăm o certificare industrială pentru măşti, ceea ce înseamnă că în câteva zile vor exista măşti de diferite dimensiuni. […] Cei cu barbă vor putea folosi măştile corespunzătoare ”, a spus Itamar Grotta pentru Radio Army.

Barba şi Covid-19 pot convieţui împreună?

La sfârşitul lunii martie preşedintele Asociaţiei Medicilor de Urgenţă din Franţa, Patrick Pelloux, a recomandat bărbieritul în timpul pandemiei. Şi dintr-un motiv întemeiat: virusul ar putea cuibări acolo timp de „câteva ore”, a spus medicul la BFMTV.

Ar trebui să sacrificăm cu adevărat barba pentru a salva capul, aşa cum spune un proverb turc? Răspunsul este, nu cu excepţia cazului în care trebuie să porţi o mască. Barba perturba aderenţa bună a măştilor FFP2 la faţă şi, prin urmare, poate reduce eficacitatea lor de protecţie. Acesta este în special, motivul pentru care barbatii din personalul medical au ales pielea neteda.

Pentru barbatii care nu sunt medici, nu intraţi în panică, renuntarea la barba nu este necesară, estimează Bruno Grandbastien, preşedintele Societăţii franceze de igienă din spitale.

"O barbă bine îngrijită nu este mai murdară decât părul spalat regulat", a spus el pentru Nouvel Obs. "Pe de altă parte, trebuie să o spălaţi bine când faceţi un duş, pentru că este adevărat că virusul rezistă câteva ore pe barbă, deoarece rezistă câteva ore pe o suprafaţă uscată!" Prin urmare, ar fi suficient să urmaţi măsurile de igienă de bază pentru a scăpa pe sub nasul virusului.

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici