Testele antigen, noua strategie pentru depistarea coronavirusului. Şi România ia în calcul o astfel de campanie

  • Austria începe testarea Covid -19 cu teste antigen
  • Belgia schimbă strategia de testare
  • În România începe să se ia în calcul testarea rapidă
5800 afișări
Imaginea articolului Testele antigen, noua strategie pentru depistarea coronavirusului. Şi România ia în calcul o astfel de campanie

Austria dă startul testărilor antigen. Din 4 decembrie începe campania de testare a populaţiei. Belgia lansează o nouă strategie de testare a coronavirusului, iar România acum vrea să facă o lege pentru teste rapide.

Austria urmează să înceapă o campanie de testare rapidă. Guvernul speră să relaxeze restricţiile antiepidemice înainte de sărbători cu ajutorul testelor antigen rapide.

„Situaţia e clară. Dacă nu acţionăm acum, capacitatea de la terapie intensivă în Austria va fi depăşită, aşa cum am văzut în alte ţări”, spune Sebastian Kurz.

„Studiile ştiinţifice arată că la pacienţii cu simptome, testele rapide de antigen sunt aproape la fel de fiabile ca testele PCR, dacă acestea sunt făcute în primele cinci zile de la apariţia simptomelor”, explică Pedro Facon, comisarul guvernului Belgian.

În România, testele rapide antigen sunt folosite în prezent pentru triajul simptomaticilor în unităţile de primiri urgenţe. Abia de acum se ia în calcul schimbarea strategiei de testare, pentru a avea o legislaţie pentru folosirea testelor rapide antigen.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici