Un medic, despre numărul mic de teste făcute în România: o poveste de groază tipică de Halloween

  • Medicul epidemiolog Octavian Jurma crtitică autorităţile pentru numărul mic de teste COVID făcute în ultimele săptămâni.
  • Jurma vorbeşte despre manipulare şi un experiment biologic făcute cu bună ştiinţă de politicieni.
3424 afișări
Imaginea articolului Un medic, despre numărul mic de teste făcute în România: o poveste de groază tipică de Halloween

Sursa foto: Mediafaxfoto

Octavian Jurma a explicat pe Facebook de ce sunt foarte importante testele COVID.

„Testele sunt indicatorul Alpha în pandemie. Fără teste oficiale nu avem cazuri de COVID-19 confirmate oficial. Fără cazuri confirmate oficial nu avem nici decese de COVID-19 confirmate oficial. Aşadar manipulând numărul de teste oficiale, manipulezi toţi indicatorii epidemici oficiali. Tot de teste depinde incidenţa la 1,000 singurul indicator oficial şi singurul care mai are ataşate nişte măsuri de prevenţie. Dacă nu testezi incidenţa devine zero, iar autorităţile locale pot pretinde că nu au cazuri de COVID-19 şi deci nu e nevoie nici o restricţie. De aici şi lupa înverşunată dusă de autorităţi împotriva testelor în România”, a arătat Octavian Jurma.

Medicul a analizat statisticile oficiale şi a ajuns la concluzia că în România, în vârful valului patru al pandemiei, au fost făcute mai puţine teste decât în vârful valului trei.

„Numărul de teste în valoare absolută din programul naţional în vârful valului 4-Delta (la 18,863 cazuri noi pe zi) rămâne mai mic decât în vârful valului 3-Alpha (la 6,651 cazuri pe zi). Cu alte cuvinte, noi facem mai puţine teste RT-PCR în programul naţional (teste plătite de stat) în valul 4 decât în valul 3, deşi numărul de cazuri este de 3x mai mare”, a explicat medicul epidemiolog.

Specialistul consideră că, în ceea ce priveşte testele COVID, este vorba despre o strategie a politicienilor.

„Suntem într-o faza descendentă incontestabilă încă de săptămâna trecută, însă acesta scădere este mult exagerată de scăderea dramatică a numărului de teste sub voinţă politică... Este o poveste de groază tipică de Halloween, fără happy-end pentru victime... Povestea infectării nestanjenite a poporului român în valul Delta al anului 2021 este povestea sinistră a unui experiment biologic, făcut de un guvern liber ales pe propria populaţie, în vreme de pace”, este concluzia lui Octavian Jurma.

Potrivit raportării de luni, în total, la nivel naţional, au fost prelucrate 10.316.397 de teste RT-PCR şi 4.465.286 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 9.201 teste RT-PCR (5.855 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 3.346 la cerere) şi 19.008 teste rapide antigenice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici